UEFA'da 3. hafta maçlar sonuçları! 23.11.2006

Son güncelleme: 24.11.2006 12:28
  • UEFA Kupası'nda 3. hafta maçları Perşembe günü sekiz grupta yapılacak toplam 16 karşılaşmayla tamamlanacak.

    Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil eden takımlardan Fenerbahçe, UEFA Kupası'ndaki ikinci karşılaşmasında İtalya Ligi'nin iddialı ekiplerinden Palermo'yla İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşılaşacak. Fenerbahçe, gruptaki ilk maçında Newcastle United'a deplasmanda mağlup olduktan sonra ikinci haftayı 'bay' geçmişti. H Gurubu'nda son sırada bulunan Fenerbahçe'nin iddiasını sürdürebilmesi için kendi sahasında oynadığı Palermo maçı oldukça önemli bir karşılaşma niteliği taşıyor. H Gurubu'nun diğer maçında ise grubun lideri milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı İngiltere temsilcisi Newcastle United kendi sahasında İspanyol Celta Vigo'yu ağırlayacak.

    UEFA Kupası'ndaki diğer temsilcimiz Beşiktaş ise, UEFA haftasını 'bay' geçecek. B Gurubu'nda mücadele eden Beşiktaş, ilk maçında Tottenham'a İstanbul'a 2-0 yenildikten sonra, ikinci maçında ise deplasmanda Dinamo Bükreş'e 2-1 mağlup olmuştu. Beşiktaş'ın gurubundaki diğer maçlarda ise, lider durumda bulunan İngiltere temsilcisi Tottenham deplasmanda Bundesliga devi Bayer Leverkusen'e konuk olurken, diğer karşılaşma ise, Belçika ekibi Club Brugge'le, Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş Belçika'da karşılaşacaklar.

    19 Ekim'de başlayan UEFA Kupası gurup maçları 14 Aralık tarihinde son bulacak. 5'er takımın yer aldığı sekiz grupta, takımlar toplam 5 maç yapacaklar ve gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacaklar. UEFA Kupası gurup maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi'nde guruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar bir üst turda eşleşecekler.

    UEFA Kupası'nda bu gece oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:


    A Grubu
    Auxerre 2 - 2 Rangers
    Maccabi Hayfa 1 - 0 Partizan Belgrad

    B Grubu
    Bayer Leverkusen 0 - 1 Tottenham H.
    Club Brugge 1 - 1 Dinamo Bükreş

    C Grubu
    Liberec 4 - 1 Grasshoppers
    Sevilla 2 - 0 Braga

    D Grubu
    Odense 1 - 1 Lens
    Parma 2 - 1 SC Heerenveen

    E Grubu
    Basel 2 - 2 Nancy
    Feyenoord Rotterdam 0 - 0 Blackburn R.

    F Grubu
    Sparta Prag 0 - 0 Ajax
    Espanyol 6 - 2 Zulte-Waregem

    G Grubu
    Rapid Bükreş 1 - 1 Mlada Boleslav
    Paris S.G. 2 - 4 Hapoel Tel Aviv

    H Grubu
    Fenerbahçe 3 - 0 Palermo
    Newcastle U. 2 - 1 Celta Vigo
#22.11.2006 17:48 0 0 0
  • RC Lens son anda: 1-1
    UEFA Kupası'nda D Grubu'nda yer alan İtalya temsilcisi Parma, SC Heerenveen'i 2-1 yenerek 2. maçında 2. galibiyetini elde ederken, RC Lens, son dakika golüyle Odense Boldklub deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü.

    Parma karşısında Danijel Pranjic'in golüyle Heerenveen öne geçerken 2 dakika sonrasında Igor Budan'ın golü Parma'ya eşitliği getirdi. Bitime 15 dakika kala Igor'un ikinci golü Parma'ya 3 puanı getirirken, D Grubu'nda da liderliğe yükseltti.

    Diğer karşılaşmada Lens son dakikada Issam Jemaa'nın golüyle 1 puanla maçtan ayrılırken, OB Odense 59. dakikada Tobias Grahn ile 1-0 öne geçmişti.
#24.11.2006 07:48 0 0 0
  • Hapoel'den sürpriz sonuç
    UEFA Kupası'nda perşembe akşamı 16 karşılaşma geride kalırken G Grubu'nda, PSG kendi sahasında Hapoel Tel Aviv'e 4-2 yenildi. G Grubu'ndaki diğer maçta ise Rapid Bükreş, Mlada Boleslav ile 1-1 berabere kaldı.

    Parc de Princes'de oynanan karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Salim Toama'nın iki golü konuk ekibi kısa sürede öne geçirirken, 14. dakikada Frau ve 25. dakikada Pauleta'nın golleri maçta eşitliği sağladı. İlk yarının bitimine kısa süre kala Walid Bahir Hapoel'i tekrar öne geçirirken, Barda'nın 57. dakikadaki golü maçın skorunu belirledi.

    Oynanan diğer karşılaşmada, Rapid konuk ettiği Mlada Boleslav ile 1-1 berabere kalırken, konuk ekip geride kalan 3 maçta ilk puanını almış oldu, Rapid ise 3. beraberliğini. Maçın golleri Mlada adına 42. dakikada Rajnoch'tan, Rapid'in golü ise 52. dakikada Marius Constantin'den geldi.
#24.11.2006 07:48 0 0 0
  • Liberec'ten ilk galibiyet
    UEFA Kupası'nda C Grubu'nda perşembe akşamı 2 karşılaşma geride kalırken, Slovan Liberec, Groasshopper'ı 4-1 yenerek ilk galibiyetine ulaştı. İspanyol temsilcisi Sevilla ise kendi sahasında ağırladığı Sporting Braga'yı 2-0 yendi.

    Grasshopper karşısında maçın başında Jan Blazek ile Liberec öne geçerken, 2 dakika ardından Roland Schwegler bu gole karşılık verdi. 21. dakikada Tomas Zapotocny Liberec'i tekrar öne geçirirkken ilk yarı da 2-1 üstünlükle tamamlandı. İkinci yarıda Petr Papousek ve Tomas Frejlach'ın uzatma dakikalarındaki golü 3 puanın sahibini belirledi.

    C Grubu'ndaki diğer karşılaşmada, Sevilla ilk yarının son anlarında Luis Fabiano ile öne geçerken, bitime 15 dakika kala Ernesto Javier Chevanton'un golü Sevilla'ya 2-0'lık galibiyeti getirdi.



    Auxerre üstünlüğü koruyamadı
    UEFA Kupası'nda perşembe akşamı A Grubu'nda yapılan karşılaşmalarda, Auxerre kendi sahasında Rangers ile 2-2 berabere kalırken, Maccabi Haifa, konuk ettiği Partizan'ı 1-0 yendi.

    Fransa ekibi Auxerre, 31. dakikada Ireneusz Jelen ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçta 1 saat geride kalırken Nacho Novo 1-1 eşitliği sağlarken bitime 15 dakika kala Daniel Niculae Fransız ekibini bir kez daha öne geçirdi. Hakemin son düdüğüne 5 dakika kala Kris Boyd'un golüyle her iki takım da maçtan birer puanla ayrıldı.

    A Grubu'nda oynanan bir diğer karşılaşmada, Partizan 22. dakikada Anderson Xavier'in golüyle, UEFA Kupası'nda yaptığı 3 maçta 2. galibiyetine ulaştı.


    Tugay berabere
    UEFA Kupası'nda E Grubu'nun önemli maçında ise lider Tugay Kerimoğlu'nun takımı Blackburn Rovers deplasmanda Feyenoord ile golsüz berabere kaldı. Rovers'da maça ilk 11'de başlayan Tugay, 80. dakikada yerini Mokoena'ya bıraktı.

    E Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada Basel kendi sahasında AS Nancy ile 2-2 berabere kaldı.

    Nancy 31. dakikada Diaz Kim ile öne geçerken 1 dakika sonrasında Scott Chipperfield eşitliği sağladı. 2 dakika sonrasında ise Pascal Berenguer konuk ekibi bir kez daha öne geçirdi. İlk yarı Nancy'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarının 12. dakikasında Mile Sterjovski, Basel'e 1 puanı getiren golü kaydetti.

    Nancy 68. dakikada Andre Luiz'in kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla son 20 dakikayı 10 kişi tamamlarken, Basel de uzatma dakikalarında Franco Costanzo'nun oyun dışında kalmasıyla maçı 10 kişi tamamladı.


    Tottenham liderliğini sürdürdü
    UEFA Kupası 2. Tur Grup Maçları'na bu akşam oynanan 16 karşılaşma ile devam edildi.

    Beşiktaş'ın maç oynamadan geçtiği B Grubu'nda ise İngiliz ekibi Tottenham Hotspur, deplasmanda Alman temsilcisi Bayer Leverkusen'i 35. dakikada Berbatov'un attığı golle 1-0 yenerek, liderliğini sürdürürken, Belçika'nın Club Brugge takımı evinde Romanya ekibi Dinamo Bükreş ile 1-1 berabere kaldı. Bükreş 33. dakikada Niculescu'nun golüyle 1-0 öne geçerken, Brugge 62. dakikada Vermant'ın penaltı golüyle beraberliği sağladı.
#24.11.2006 07:52 0 0 0
  • Emre'li Newcastle galip
    UEFA Kupası'nda H Grubu'nda Fenerbahçe, Palermo'yu 3-0 yenerken, diğer maçta Newcastle United evinde Celta Vigo'yu 37. dakikada Siberski ve 86. dakikada Taylor'un golleriyle 2-1 mağlup etti.

    İspanyol ekibinin tek golü ise 9. dakikada Cannobio'dan geldi. Newcastle'da maça ilk 11'de başlayan milli futbolcu Emre Belözoğlu, 70. dakikada yerini Martins'e bıraktı. Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt ise haftayı maç yapmadan geçti.


    Espanyol'dan 6 gol 3'ü Garcia'dan
    UEFA Kupası 2.Tur Grup Maçları'nda perşembe akşamı 16 karşılaşma yapıldı. Gecenin en gollü maçında F Grubu'nda Espanyol, konuk ettiği Belçika temsilcisi Zulte Waregem'i 6-2 yendi.

    Luis Garcia'nın biri penaltıdan olmak üzere 3 gol attığı karşılaşmada, Walter Gerardo Pandiani 2 gol kaydederken, Espanyol'un diğer golü Coro'dan geldi. Konuk ekip Zulte Waregem ise bu gollere Tim Matthys ve Karel D'Haaene ile karşılık verebildi.

    F Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada, Ajax 39. dakikada Urby Emanuelson'ın atılmasıyla, büyük kısmını 10 kişi tamamladığı Sparta Prag deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı
#24.11.2006 07:54 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler kurt..
#24.11.2006 10:51 0 0 0
  • UEFA'da 3. hafta maçlarının ardından
    UEFA Kupası'nda 3. hafta maçları geride kalırken, temsilcilerimizden Fenerbahçe güçlü rakibi Palermo'yu İstanbul'da 3-0 gibi farklı bir skorla devirirken, Beşiktaş ise haftayı 'bay' geçti.

    UEFA Kupası'nda grup maçlarına, perşembe gecesi sekiz grupta yapılan toplam 16 karşılaşmayla devam edildi. A, B, C, D, E, F, G ve H Gurupları'nda yapılan ikişer maçla 3. hafta maçları tamamlandı. Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil eden takımlardan Fenerbahçe, H Gurubu'ndaki ikinci karşılaşmasında İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ağırladığı İtalya'nın güçlü takımlarından Palermo'yu, Stephen Appiah, Lugano ve Tuncay Şanlı'nın golleriyle 3-0 devirerek, guruptaki ilk galibiyetini elde etti. Guruptaki ilk maçında Newcastle United'a deplasmanda 1-0 yenilen ardından ikinci haftayı 'bay' geçen, Fenerbahçe, Palermo karşısındaki farklı galibiyetiyle H Gurubu'nda Newcastle United'ın ardından ikinci sıraya yerleşti. Guruptaki diğer maçta ise, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle United, yenik duruma düştüğü maçta Celta Vigo'yu 2-1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Emre, bu maçta 70 dakika forma giydi.

    Beşiktaş'ın bulunduğu B Gurubu'nda ise İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur, deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi Bundesliga devi Bayer Leverkusen'i Berbatov'un 35. dakikada attığı golle 1-0 yenerek, puanını 9'a yükseltti ve guruptan çıkmayı garantiledi. Gurubun diğer maçında ise, Belçika ekibi Club Bruge, Romanya ekibi Dinamo Bükreş'le kendi sahasında 1-1 beraber kaldı. Guruptaki ilk iki maçını kaybeden Beşiktaş, son sırada yer alırken, 30 Kasım'da oynayacağı Club Bruge maçından mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyor.

    Gecenin en gollü maçı ise, İspanya'da oynandı. F Gurubu'nda Espanyol, konuk ettiği Belçika temsilcisi Zulte Waregem'i 6-2 yendi. Luis Garcia, bu maçta, biri penaltıdan olmak üzere toplam 3 gol atarken, Gerardo Pandiani ise 2 gol kaydetti. Espanyol'un diğer golü Coro'dan gelirken, konuk ekip Zulte Waregem'ın sayılarını ise, Tim Matthys ve eski Trabzonsporlu Karel D'Haaene kaydetti.

    Gecenin sürpriz sonucuna ise İsrail temsilcisi Hapoel Tel-Aviv imza attı. Deplasmanda Fransa Ligi'nin güçlü takımlarından Paris Saint Germain'e (PSG) konuk olan İsrail ekibi, rakibini deplasmanda 4-2 yenmeyi başardı. Ancak maçtan sonra çıkan olaylarda, Fransız polisinin açtığı ateş sonucu bir Fransız taraftar hayatını kaybederken, bir taraftar da ağır yaralandı.

    Oynanan toplam 16 karşılaşmada yalnızca iki deplasman takımı galip gelirken (Tottenham ve Hapoel Tel-Aviv), yedi karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. İki maçtan gol sesi çıkmazken, gecede toplam 47 gol kaydedildi.
#24.11.2006 12:28 0 0 0