kızartma yağınız sıçramasın - kızartma yağının sıçramaması için - sıçrayan yaglar nasıl önlenir

Türk mutfağın da önemli yer tutan kızartmalar,sağlık açısından zararlı olmasının yanı sıra,kızartma anında ve sonrası yaşanan yağ sıçramalarının yarattığı,yaralanmalar ve temizlik sorunu baş belası bir durumdur.Elinize yada vucudunuza sıçramasıyla oluşan yanıklar,üstünüze ve etrafınıza yayılan yağ lekelerinden nasıl korunabilirsiniz işte ip uçları:

Kızartma yağınız sıçramasın

Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir tutam tuzla yağın sıçramadığını göreceksiniz. Kapak kullanıyorsanız biriken suyun tavaya damlamadığından da emin olun.ayrıca kızartılacak malzemelerinin sulu olmamsına dikkat edin.
Tavadaki yağın kızartma yaparken sıçramaması için yağa az miktarda tuz veya un ilave etmek gerektiğini belki hepimiz biliriz.Ancak yağın sıçramaması için daha kolay bir usul de vardır.Yağı tavaya koyun,kızdırdıktan sonra içine bir dilim ekmeğin kenarını koyun.Yağın kızartma yaparken hiç sıçramadığını ve ocağın ve elbiselerinizin lekelenmediğini göreceksiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6596
favori
like
share