[URL=http://imageshack.us]


Limon aromalı keki, yumuşak muhallebisi ile seveceğiniz bir pasta...




Malzeme Listesi:

Pandispanya Malzemeleri:
3 yumurta
3 kahve fincani toz seker
2 cay kasigi kaşığı limon kabuğu rendesi
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Muhallebi malzemeleri:
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
Türk kahvesi fincanı kullanılacak.

Yapılışı:

26-28 cm çapındaki kalıp yağlanır ve yağlı kağıt yerleştirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Kalıba dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir, üzeri kızarmıyor ve yaklaşık 30 -35 dakika yeterli oluyor. Pandispanyayı pişirirken muhallebiyi hazirlayin.

Muhallebinin Yapılışı:

Un, şeker, süt karıştırılır, homojen bir karışım elde edilir. Ocağın üzerinde karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca altı hafif ayara getirilir ve tereyağ ilave edilir. Tereyağı tamamen eridikten sonra ocaktan alınır. Vanilya katılır tekrar karıştırılır.

Pandispanya piştikten sonra 2-3 dakika bekletin kalıptan ve yağlı kağıttan çıkarın. Servis yapacağınız tabağa aktarın ve pandispanyayı tam ortasından (alt-üst) ikiye ayırın.

Muhallebi ılısın, kaşıkla karıştırarak topaklanmış ise açın. Pandispanyanın alt bölümüne yayın, heryere gelecek şekilde düzeltin. 1-2 dakika bekleyin muhallebi biraz yoğunlaşsın (aksi taktirde aradan akabiliyor), üst pandispanyayı muhallebinin üzerine yavasca koyun.

Pastanızın üzerine tel süzgece koyacağınız pudra şekerini serpin, dilimleyerek servis yapın..

Hatırlatma:
Pastanızı hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında , üzerini naylon streç folyo ile örterek (folyo gergin olmamali) ve pudra şekeri koymadan saklayın.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri serpin.
Pudra şekerini tüm pastanın üzerine serpebileceğiniz gibi, pastaya serpmeden herbir dilimin üzerine ayrı olarak da dökebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1071
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 18.08.2007 22:07
elerine sağlık
sen ve ben Tarih: 17.08.2007 19:37
MMMMMMMMMMMMM


LEFİS PARDON PARDON NEFİSSSS
shag Tarih: 15.08.2007 16:09
paylaşım için tşkrlr
canan22 Tarih: 15.08.2007 16:07
tarif icin cok tessekkür ediyorum
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:18
sunum için teşekkürler...
mavisch Tarih: 17.12.2006 18:50
sieht voll lecker aus.. cok lezzetli gözüküo saol aypalsim icin..
BoardBeLasi Tarih: 06.12.2006 18:14
Ellerine Saglik
NaZ Tarih: 02.12.2006 01:49
güzel gözüküyor bi denemek lazim

ellerinize saglik
SU-PERISI Tarih: 27.11.2006 10:10
güzel tarifiniz için teşekkürler.

pastalar ve kekler bölümüne alıyorum