kaygana nasıl yapılır - kaygana tarifiMalzemeler : 4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı gazoz
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet yumurta

Şurup için:


1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı :
Un, yumurta, süt,sıvı yağ, gazoz ve limon suyunu mikserle çırpıp boza kıvamında bir hamur elde edin.

Hamuru kaşığın ucu ile kızgın yağa atarak kızartın.

Şurubunu hazırlamak için, şekeri bir taşım kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.

Kızarttığınız hamuru kaynatılıp soğutulmuş şuruba atıp çıkartın.

Kayganayı üzerine kıyılmış ceviz veya fındık serpip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1312
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 26.09.2011 00:05
Eline Sağlık
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:36
ilginç bir isim saolasın abla
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:44
emeğine saglık su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:50
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 12:54
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
refik Tarih: 14.01.2007 10:21
tariflerin için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 08:50
:5: :5:
ganzii Tarih: 30.11.2006 20:54
iyide Kaygana da hamsi olmuyor mu ?
Aferdiniz doğru soru bu nerenin kayganası?
BoardBeLasi Tarih: 30.11.2006 20:11
bunu biz cok yapariz

herkese tavsiye ederim :5: