Evde ki Balık Kokusu Nasıl Çıkar

Son güncelleme: 22.12.2011 16:15
  • balık kokusunun püf noktaları - balık kokusu evden nasıl çıkar - evdeki balık kokusunu çıkartmak için ne yapmalı

    Sırf eve sinen balık kokusu yüzünden , balık pişirmeyi istemez pek çok kadın. Yemesini ne kadar sevse de , pişirdikten sonra evin her odasına yayılan, yemekten sonra dolapları silmek, perdeyi bile yıkamak zorunda kaldığı o balık kokusu yüzünden bu son derece faydalı gıdayı pişirmekten kaçınır. Oysa her şeyin olduğu gibi evde ki balık kokusunu gidermenin de pek çok yolu var. Evde ki balık kokusu nasıl çıkar öğrenmek isteyenler için, birkaç püf noktası

    * Balıkları kızartırken diğer ocakta da suyun içine damlattığınız çamaşır yumuşatıcısını kaynatın.

    * Balıkları kızartma tavasına koymadan önce kızartma yağına limon sıkın daha sonra balıkları kızartın.

    * Balık yapmadan önce kızartma tavasına yağ koyduktan sonra yağın içine bir tane limon sıkın, böylece hem balığınız daha lezzetli olur hem de kızartma yaparken balık kokusunu minimum düzeye indirirsiniz .

    * Balık kokusunun eve yayılmaması için bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın. Veya kızartma yaptığınız sürece ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın.

    * Yine balık kızartma esnasında başka bir kapta bir bardak suyun içine limon suyu defne yaprağı , karanfil ve tarçın koyup kaynatın. Limon suyu yerine sirke de koyabilirsiniz..

    * Eve sinen ve yayılan balık kokusunu gidermek için yapmanız gereken şey ocakta limon yakmaktır.
    Kızartma işlemi bittikten sonra tavayı önce soğuk sudan geçirerek soğutun. Sıcak suyla yıkamayın. Sıcak suyla yıkarsanınız koku daha çok artar.

    * Balık temizleme ve kızartmadan sonra ellerdeki balık kokusunu geçirmek gerçekten çok güçtür. Bu kokuyu gidermek için demlikten aldığınız çayla ellerinizi yıkayın daha sonra limonla iyice ovuşturun. Balık kokusunun giderilmesi için kızartma esnasında evi havalandırın.
#22.12.2011 16:15 0 0 0