Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

Lütfen sonuna kadar okuyun…. Çok ilginç.

· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.

· Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına gore tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

· Tereyağı yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.

· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarine gelelim…

· Yağ asitleri çok yüksektir…

· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar…

· Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

· HDL’yi düşürür. (iyi kolesterol)

· Kanser riskini beş katına çıkarır…

· Anne sütünün kalitesini düşürür…

· Bağışıklık sistemini zayıflatır…

· İnsülin tepkisini düşürür.



İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!



· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

(Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 453
favori
like
share
tarkın Tarih: 29.11.2006 14:19
verdiğin bilgiler için sağol kardeş.bende uzun zamandır tereyağı kullanıyorum.
Garip07 Tarih: 29.11.2006 13:32
paylasim icin sagol arkadasim
canisi66 Tarih: 29.11.2006 11:29
isio 4 kullanin kardesler
SU-PERISI Tarih: 28.11.2006 16:32
tereyağı hayvansal bir yağken, margarin bitkisel yağların yapay olarak katılaştırılmış halidir. tereyağı küçük yaştaki çocukların beslenmesi için gerekli ve faydalı iken ileriki yaşlarda zararlı olmaktadır. aynı şekilde margarin de sağlıklı bir yağ değildir. kanser riskini arttırabilir.
casper Tarih: 28.11.2006 09:29
yıllardır margarini hayatımdan çıkarttım,

şu anda kullandığım tek yağ zeytinyağıdır,yaptığım tüm yemekleri sızma zeytinyağı ile yapıyorum..
ozlems_o Tarih: 28.11.2006 07:58
evet bunu biliyorum daha önce okudum ve son kısmı denemiştim margarinleri tüketerek hayatımızı büyük bi riske atıyoruz :67:

teşekkürler viva