Malzemeler :

Taze fasulye - - 1 kg
Soğan 2 büyük boy 180 gram
Pirinç 1/2 su bardağı 90 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Su (sicak) 1 1/2 su bardağı 300 gram

Hazırlanışı :
Fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkta verev olarak kıy. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Pirinci yıka, süz. Yayvan bir tencereye soğanı yerleştir, üzerine fasulyenin yarısını, onun üzerine de pirinci yay. En üste, kalan fasulyeyi yerleştir. Tuz ve şekeri serp, zeytinyağı ve suyu gezdir, yumuşayıncaya değin 45-50 dakika kadar pişir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 835
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:43
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
satUn Tarih: 02.02.2009 16:52
güzel bir paylaşım saol
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:48
SAOLLL TSK
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:24
tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 01.12.2006 16:45
Tarif Icin Tessekurler :3: