Malzemeler :


2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt

Şerbet için:

1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu

Hazırlanışı :
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.

Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 567
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:49
ellerine saglik
Serendipity Tarih: 04.12.2006 15:56
eline sağlık
çokta kolay bir tatlı
missx Tarih: 04.12.2006 15:17
çok pratikmiş.. :85:
sağol su perisi
casper Tarih: 04.12.2006 12:37
eminim çok lezzetli olur,

teşekkürler su-perisi
BoardBeLasi Tarih: 30.11.2006 21:11
ellerine saglik