Fındıklı Yufka Tatlısı

Son güncelleme: 10.01.2007 08:49
  • Malzemeler :


    2 yufka
    1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
    50 gr tereyağı veya margarin
    1 su bardağı süt

    Şerbet için:

    1 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    Limon suyu

    Hazırlanışı :
    Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.

    Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.

    Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

#28.11.2006 17:24 0 0 0
  • ellerine saglik
#30.11.2006 20:11 0 0 0
  • eminim çok lezzetli olur,

    teşekkürler su-perisi
#04.12.2006 11:37 0 0 0
  • çok pratikmiş..
    sağol su perisi
#04.12.2006 14:17 0 0 0
  • eline sağlık
    çokta kolay bir tatlı
#04.12.2006 14:56 0 0 0
  • ellerine saglik
#10.01.2007 08:49 0 0 0