Malzemeler :

2 tatlı kaşığı balsamik sirke
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende parmesan
1 yemek kaşığı galeta unu
2 ad. orta boy patates
1 çay kaşığı tuzot
1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı :
Küçük bir kasede zeytinyağı ve balsamik sirkeyi karıştırın. Başka bir kasede de parmesan, galeta unu, tuzot ve karabiberi karıştırın.

Patatesleri elma dilimi gibi kesin. Alüminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde, kesilen yüzeyleri yukarı getirerek yerleştirin.

Patateslerin üzerine yumurta fırçası ile zeytinyağlı karışımı sürün. Tüm yüzeylerin üzerine galeta unlu karışımı dökün.

210 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Patatesler yumuşak fakat kenarları kıtır olmalı.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:27
sagol tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 30.11.2006 16:05
Ellerine Saglik :3: