Cannavaro patladı!

Son güncelleme: 30.11.2006 17:45
  • Avrupa'nın en saygın futbol ödüllerinden Ballon d'Or'u (Altın Top) kazanan ve Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Fabio Cannavaro, kendisine yöneltilen eleştirilere sert çıktı.

    İtalya Milli Takımı'yla 2006 Dünya Kupası'nı kaldıran milli takım kaptanı ve Real Madrid'in başarılı orta saha oyuncusu Fabio Cannavaro, Avrupa'da yılın futbolcusu seçildikten sonra ödülün bir defans oyuncusuna verilmesini eleştirenlere sert çıktı. 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu Fabio Cannavaro, özellikle İngiliz ve Fransız medyasında eleştirilerin artması üzerine bir açıklama yaparak, "Benim için eleştiriler bir sorun teşkil etmiyor. Altın Top Ödülü şu an evimde ve o gerçekten çok ağır" dedi.

    Bazı insanların hafızalarının çok zayıf olduğunu anlatan Fabio Cannavaro, Juventus'la iki şampiyonluk yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Dünya Kupası'nı kaldırdığımı unutmuşlar. Almanya'da Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu seçildim. Ancak, şimdi öğreniyorum ki, Altın Top Ödülü bir defans oyuncusuna verilemezmiş. Bana yöneltilen eleştirilere yorum yapmak istemiyorum. İnsanların görüşlerine saygı duyuyorum ve her zaman aynı cevabı veriyorum. Altın Top benim evimde."

    Fabio Cannavaro'nun ödülü kazandığının duyulmasından sonra Lyon Teknik Direktörü Gerard Houllier ve Fransa Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Raymond Domanech, ödülü, Arsenal'in Fransız yıldızı Thierry Henry'nin alması gerektiğini iddia etmişler ve bu ödülün bir savunma oyuncusuna verilmesini eleştirmişlerdi. Hatta Gerard Houllier, Fransız medyasına yaptığı açıklamalarda, ödülü 'skandal' olarak yorumlamıştı.
#30.11.2006 13:18 0 0 0
  • Patlamada haklı cannavaro..
    Tabiki defans oyuncusu olduğu için bir forvet oyuncusu kadar göze patmıyor..
#30.11.2006 17:45 0 0 0