Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu Yenimahalle Ankara

Son güncelleme: 04.01.2012 15:52
  • Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Ankara Yenimahalle'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu Tanıtımı - Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu Resimleri - Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu Hakkında


    ŞÜKÜFE NİHAL KİMDİR?

    Şükufe Nihal, 1896 yılında doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Darülfünun Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü"nden mezun olmuş bir edebiyat öğretmenidir.Aruz ve hece vezniyle yazılmış şiirleri " Nedim, Şair, Çınaraltı ve Şadırvan Dergileri"nde yayınlanmıştır. Şükufe Nihal 1973 yılında ölmüştür.
    Eserleri: Yıldızlar ve Gölgeler, Hazan Rüzgarları, Şile Yılları, Tevekkülün Cezası Gayya Kuyusu, Sabah Kuşları, Finlandiya.
    TARİHÇEMİZ
    Okulumuz, Şükufe Nihal İlköğretim Okulu adıyla Yenimahalle İlçesi, Şentepe/Çiğdemtepe Mahallesi, Kermes Sokak 46 numarada, 1971 yılında kurulmuş ve aynı yıl okulumuzda eğitim - öğretime başlanmıştır. 1992 yılında okulumuza yeni bir bina yapılmıştır.Yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer çalışmalarıyla eğitim-öğretim hizmetlerine başarıyla devam etmektedir.
    Okulumuz 2001-2002 eğitim-öğretim yılı, eylül ayında OYAK SGS tarafından yapılan bakım ve onarımlarla yenilenmiştir.
    Okulumuzda 30 derslik, 1 ana sınıfı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 internet odası, 4 yönetici odası, 2 öğretmenler odası, 1 hizmetli odası, 1 harita odası, 1 iş-teknik odası, kütphane, spor salonu, rehberlik servisi, okul kooperatifi ve konferans salonu bulunmaktadır.
    Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: ANKARA / YENİMAHALLE

    Adı: ŞÜKÜFE NİHAL İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: KERMES SOK. NO:30 ÇİĞDEMTEPE MAHALLESİ ŞENTEPE

    Telefon Numarası: 3123303314

    Faks Numarası: 3123306728

    E-mail Adresi: Bilgi Yok

    Web Adresi: ANKARA - YENİMAHALLE - Şüküfe Nihal İlköğretim Okulu
    noimage

    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
#04.01.2012 15:52 0 0 0