Ağız yaraları: Daha fazla baklagil ve tahıl, özellikle B vitamini içeren yiyecekler alın. Deniz ürünleri de iyi gelecektir. Ağız yaraları varken sulu sebze ve meyveler yemeyin.
Diş sararmaları: Bol bol çilek yiyin. Çilekte doğal beyazlatıcı maddeler bulunmaktadır.
Sistit: Bol bol yaban mersini yemelisiniz. Bu meyvede bulunan vitaminler sidik torbasındaki iltihabın durmasını sağlar. Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
Kramp: Bol miktarda süt ürünleri ve magnezyumu zengin yiyecekler tüketin. Bu tür yiyeceklerde bulunan kaslarınızı rahatlatıcı besinler kramplarınızı önleyecektir.
Eklem ağrıları: Bu ağrılarınızı balık yiyerek azaltabilirsiniz. Somon ve tonbalığını tercih edin.
Baş dönmesi: Yağsız et, ciğer, koyu sebzeler her zaman tükettiğiniz besinler arasında olmalıdır.
Ülser yanmaları: Nane çayı ve meyankökü iyi gelir.
Migren: Yeşil sebze, kurutulmuş meyve gibi yiyecekler başınızdaki kasların rahatlamasını sağlayacaktır. Migren ağrısının başlamasına neden olan peynir, kahve, kırmızı şarap gibi yiyeceklerden uzak durun.
Regl ağrısı: Düzenli olarak tüketilen manganezi yüksek yiyecekler periodik ağrıları geçirir. Bu yiyecekler arasında soya fasulyesi, böbrek ve lifli yeşil sebzeler yer alır.
Uykusuzluk: Yatmadan önce kaymağı alınmış ılık süt için.
Stres: Karbonhidrat içeren yiyecekler strese iyi gelir.
Baş ağrısı: Baş ağrıları yiyeceklerle daha da artar. Bunun nedeni tuz ve katkı maddeleridir. Taze meyveleri tercih edin.
Fobiler: Havuç ve elma gibi yiyecekler korkuya çok iyi gelir. Bu gibi sebze ve meyveler gerilimin düşmesini sağlarlar.
Depresyon: Az yağlı proteinlerden tavuk ve balığı tercih edin.