Şampiyonlar Ligi'nde final maçları sonuçları.05-06.12.2006

Son güncelleme: 07.12.2006 12:13

  • Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki karşılaşmalarda sona gelindi. Bazı gruplarda 2. tura çıkacak ve UEFA Kupası'na katılacak takımlar belli olurken, bazı gruplarda ise takımların kaderi yarın ve Çarşamba günü oynanacak son maçlara kaldı.

    Gruplardaki son durum şöyle:

    A Grubu'ndaki büyük çekişme son maçlara kadar taşınmış durumda Chelsea, Stamford Bridge'de Levski ile oynayacağı maçta 3 puana yakın. Galibiyet, İngiliz ekibini 2. tura çıkartacak. Ancak Nou Camp'daki maç ilginç bir 90 dakikaya sahne olacak. Bremen'in beraberlik veya galibiyeti, Alman temsilciyi 2. tura çıkartacak. Yenilgi halinde Werder Bremen, UEFA Kupası'nda yoluna devam edecek. Barcelona'nın kazanması halinde İspanyol ekibi 2. tura çıkacak.

    B Grubu'nda ise Bayern Münih ile Inter 2. tura çıkmayı garantilerken, Sporting Lizbon ile Spartak Moskova arasında oynanacak maç, UEFA Kupası'nda yoluna devam edecek ekibi belirleyecek.

    C Grubu'nda 2. tura çıkacak iki takım belli oldu. Liverpool ve PSV Eindhoven, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ederken, Bordeaux UEFA Kupası'na katılacak. Temsilcimiz Galatasaray ise Liverpool ile prestij maçına çıkacak.

    D Grubu'nda Valencia 2. tura çıkmayı garantiledi. Roma ise Valencia ile evinde oynayacağı maçtan 1 puanla ayrılsa dahi 2. tura katılabilecek. Ancak İtalyan ekibin yenilmesi ve Rumen ekip Shaktar'ın, Olympiakos'u yenmesi halinde Shaktar 2. tura çıkacak.

    E Grubu'nda Lyon ile Real Madrid 2. tura katılacak ekipler. Steaua Bükreş ise UEFA Kupası'nda yoluna devam edecek.

    F Grubu'nda çekişme son karşılaşmalarda da sürüyor. Bu grupta Danimarka şampiyonu Kopenhag tüm şansını yitirirken, hem 2. tura hem de UEFA Kupası'na katılacak ekipler son maçlarda belli olacak.

    G Grubu'nda Almanya temsilcisi Hamburg tüm şansını yitiren ekip olurken, Porto, Arsenal ve CSKA Moskova arasındaki mücadele son maçlara kadar taşınmış durumda. Grupta hem 2. tura, hem de UEFA Kupası'na katılacak ekipler son maçlarda belli olacak. İngiliz ekip, Porto ile deplasmanda oynayacağı maçtan berabere ayrılsa dahi 2. tura çıkabilecek. Rusya temsilcisi CSKA Moskova ise UEFA Kupası'na katılmayı garantilerken, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur şansı Hamburg'u yenmesi ve Porto-Arsenal maçının sonucuna bağlı.

    H Grubu'nda Milan 2. tura çıkmayı garantiledi. Anderlecht, AEK ve Lille'in alacakları sonuçlar hem 2. tura çıkacak ekibi, hem de UEFA Kupası'na katılacak takımı belirleyecek.

    Şampiyonlar Ligi'nde Salı ve Çarşamba gününün maç programı ise şöyle:

    5 ARALIK SALI

    A Grubu
    Chelsea 2-0 Levski Sofia
    Barcelona 2-0 Werder Bremen

    B Grubu
    Sporting Lisbon 1-3 Spartak Moscow
    Bayern Munich 1-1 Inter Milan

    C Grubu
    Galatasaray 3-2 Liverpool
    PSV Eindhoven 1-3 Bordeaux

    D Grubu
    AS Roma 1-0 Valencia
    Olympiakos 1-1 Shakhtar Donets


    6 ARALIK ÇARŞAMBA

    E Grubu
    21.45 Dynamo Kiyev 2-2 Real Madrid
    Lyon 1-1 Steaua Bükreş
    F Grubu
    21.45 Man. United 3-1 Benfica
    Kopenhag 3-1 Celtic
    G Grubu
    21.45 Porto 0-0 Arsenal
    Hamburg 3-2 CSKA Moskova
    H Grubu
    21.45 Anderlecht 2-2 AEK
    Milan 0-2 Lille
#04.12.2006 14:25 0 0 0
  • Kendi aralarındaki ilk maçlar;

    Lille - Milan 0 - 0
    AEK - Anderlecht 1 - 1
    CSKA - Hamburger 1 - 0
    Arsenal - Porto 2 - 0
    Celtic - FC Kopenhag 1 - 0
    Benfica - Manchester Utd 0 - 1
    Steaua - Lyon 0 - 3
    Real - Dynamo K. 5 - 1

    Valencia - Roma 2 - 1
    Shakhtar - Olympiakos 2 - 2
    Bordeaux - PSV 0 - 1
    Liverpool - Galatasaray 3 - 2
    Inter - Bayern 0 - 2
    Spartak - Sporting 1 - 1
    Werder - Barcelona 1 - 1
    Levski - Chelsea 1 - 3
#04.12.2006 14:29 0 0 0
  • Gol Krallığı
    5 Gol Morientes (Valencia)
    5 Gol Drogba (Chelsea)
    5 Gol Kaka (Milan)

    Asist Krallığı
    5 Asist Juninho (Lyon)
    3 Asist Eto\'o (Barcelona)
    3 Asist David Villa (Valencia)
#04.12.2006 14:31 0 0 0
  • BARÇAlayabilecek mi?
    Devler Liginde düğüm bugün çözülüyor... Kadrosunda dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Ronaldinhoyu barındıran yıldızlar topluluğu Barcelona, Werder Bremen karşısında kaderini çizecek. Şampiyonlar Liginin son şampiyonu, Nou Campta galip gelmesi halinde ikinci tura adını yazdıracak. Rijkaardın öğrencileri beraberlik ya da mağlubiyet halinde ise yoluna UEFA Kupasında devam edecek. Barcelonada sakatlıkları bulunan Messi ve Etoo gibi iki önemli yıldız zorlu mücadelede forma giyemeyecek.

    Luce imkansız peşinde
    Bir büyük heyecan da D Grubunda yaşanacak. 13 puan toplayan Valencia bir üst tura yükselmeyi garantilerken, ikincilik için büyük bir mücadele var. Olympiakos deplasmanında 3 puan arayacak olan Mircea Lucescunun çalıştırdığı Shakthar Donetsk imkansızı başarmak için sahaya çıkıyor. Turuncu-Siyahlılar Yunanistanda kazanıp, Romanın Valencia karşısında yenilmesini bekleyecek. B Grubunda da Sporting Lizbon ile Spartak Moskova UEFA Kupasına katılmak için mücadele edecek. Tüm maçlar 21.45te başlayacak.

    Totti Valencia'ya karşı yok
    Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Valencia ile mücadele edecek olan AS Roma'da Franceso Totti'nin forma giyemeyeceği açıklandı.

    AS Roma çalıştırıcısı Luciano Spalletti, Atalanta karşısında sakatlanan Totti'nin kontrolden geçeceğini söyedi.

    Oyuncunun durumunun ciddi olmadığını sözlerine ekleyen Spalletti, sadece bir kaç gün dinlenmesi gerektiğini belirtti.
#05.12.2006 08:12 0 0 0
  • ßarcanın elenmesini istiyorum ama onlar elenirsede kupanın zevk olmaz gibi
#05.12.2006 08:58 0 0 0
  • Bu akşam ve yarın akşam çetin mücadeler var şampiyonlar liğinde..
    Paylaşımların için teşekkürler kurt...
#05.12.2006 11:38 0 0 0
  • Barcelona isteyince : 2-0
    Şampiyonlar Ligi A Grubunda oynanan Barcelona-Werder Bremen karşılaşması nefesleri kesti.İspanya'da 90 bin kişinin önünde oynanan karşılaşmada Barcelona Werder Bremen'i 2-0'la geçti.Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona 13. dakika'da Ronaldinho'nun golüyle 1-0 öne geçti.

    Barcelona 18. dakika'da Eidur Gudjohnsen'un golüyle skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.İkinci yarıda başka gol olmayınca maç 2-0 sona erdi.

    Bu sonuçun ardından Barcelona Chelsea'yle beraber bir üst tura cıkarken Werder Bremen UEFA kupasında yoluna devam edecek.
#06.12.2006 07:28 0 0 0
  • Bayern lider çıktı
    Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi yapılan 8 karşılaşma ile 4 gruptaki maçlar tamamlandı. B Grubu'nda yapılan 2 karşılaşmada, Bayern Münih, İnter Milan'la 1-1 berabere kalarak bir üst tura, lider olarak çıkarken, Sporting'i deplasmanda 3-1 yenen Spartak Moskova, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

    Bayern Münih, 62. dakikada Roy Makaay'ın golüyle öne geçtiği maçtan, son dakikada Patrick Vieira'nın golüne engel olamayarak maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

    Maçtan galip ayrılan tarafın, kesin UEFA Kupası'na gideceği maçta gülen taraf Spartak Moskova oldu, Sporting'e beraberlik bile yeterken, maçtan 3-1 yenik ayrılması Avrupa macerasına son noktayı koydu.

    Bordeaux UEFA'ya
    Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, gruptaki 6. ve son maçında İngiltere'nin Liverpool takımın 3-2 mağlup etti.

    Sarı kırmızılı takım bu mağlubiyete rağmen grubunda 4 puanla son sırada yer alarak, Avrupa kupalarına veda etti. Grubun diğer maçtında ise Fransa'nın Bordeaux takımı deplasmanda Hollanda ekibi PSV Eindhoven'i 3-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından grup lideri Liverpool PSV Eindhoven'la birlikte 2. tura yükselirken, grubu üçüncü sırada tamamlayan Bordeaux UEFA Kupası 3. turuna katılma hakkı elde etti.

    Lucescu UEFA'da devam ediyor
    Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi 8 karşılaşma yapılırken, Valencia, deplasmanda AS Roma'ya 1-0 yenilmesine rağmen bir üst tura çıkmayı başardı.

    AS Roma 13. dakikada Christian Panucci'nin golüyle 3 puanı alıp gruptan lider çıkmayı başarırken, Mircae Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Olympiakos deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek, Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

    Olympiakos ise 6 maçta topladığı 3 puanla Avrupa macerasına son noktayı koydu.
#06.12.2006 07:44 0 0 0
  • İlk 8 takım belli oldu
    Devler Liginde A, B, C, D Gruplarında oynanan karşılaşmalar sonucunda gruptan çıkan takımlar belli oldu.Alınan sonuçlardan sonra bir üst tura kalan ilk 8 takım belli oldu:

    A Grubu

    Barcelona
    Chealsea

    B Grubu

    Bayern Munich
    Inter Milan

    C Grubu

    Liverpool
    Psv Eindhoven

    D Grubu

    AS Roma
    Valencia
#06.12.2006 07:46 0 0 0
  • En güzel mac

    Liverpool - Galatasaray 3 - 2 di vallahi
#06.12.2006 17:36 0 0 0
  • Forza BARCELONA
#06.12.2006 21:48 0 0 0
  • Favori Bacelona
#06.12.2006 22:30 0 0 0
  • Ronaldo'dan 2 gol
    Şampiyonlar Ligi'nde Grup Maçları çarşamba akşamı tamamlanırken, E Grubu'nda mücadele eden Lyon, Steaua Bükreş ile 1-1 berabere kalmasının ardından gruptan lider çıkarken, Dinamo Kiev'le 2-2 berabere kalan Real Madrid ikinci sırada yerini aldı.

    Ronaldo'nun Dinamo Kiev karşısında son 5 dakikada attığı 2 golle, 1 puan alabilen Real Madrid, 13. ve 27. dakikalarda Maksim Shatskikh'in gollerine engel olamayarak maçın büyük bir kısmını 2-0 geride tamamladı.

    Ligue 1'de açık ara liderliğini sürdüren Lyon, maçın henüz 2. dakikasında Nicolae Dica'nın golüyle yenik duruma düştüğü karşılaşmanın 12.dakikasında Alou Diarra'nın golüyle eşitliği sağlayarak aldığı 1 puanla grubu lider olarak tamamladı.

    E Grubu'nda 6. maç geride kalırken, Dinamo Kiev, bu sezonluk Avrupa macerasına son noktayı koydu, Romanya temsilcisi Steaua ise UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

    Lille galibiyetle yükseldi
    Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi yapılan maçların ardından 8 takım son 16'ya kalırken, çarşamba gecesi yapılan 8 karşılaşmanın ardından son 8 takım belirlendi.

    H Grubu'nu İtalya temsilcisi AC Milan, kendi sahasında Lille'e 2-0 yenilirken, bu galibiyetle Lille, grubu ikinci sırada tamamlayıp, üst tura çıkmayı başardı.

    Oynanan diğer karşılaşmada; Anderlecht, AEK karşısında, 6 maçta 4. beraberliğini alarak Şampiyonlar Ligi ve UEFA'ya veda ederken, maçtan 1 puanla ayrılan Yunan temsilcisi AEK, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

    Manchester F Grubu'nda lider
    Şampiyonlar Ligi'nde Grup Maçları çarşamba akşamı yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, konuk ettiği Benfica'yı 3-1 yenen Manchester United, F Grubu'nu lider olarak tamamladı.

    Kırmızı Şeytanlar, 28. dakikada Nelson'un attığı golle 1-0 geriye düştüğü maçta 45. dakikada Nemanja Vidic'in golüyle eşitliği yakalarken, 61'de Sir Alex Ferguson'la arasında sorun olduğu iddia edilen Ryan Giggs ve bitime 15 dakika kala Louis Saha'nın golleriyle 3 puanın sahibi oldu.

    F Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada, Celtic'i kendi sahasında konuk eden FC Kopenhag, maçın başında bulduğu golle öne geçerken, devamını da getirerek maçtan 3-1 galip ayrıldı. Danimarka temsilcisinin golleri, 2. dakikada Atiba Hurchinson, 27'de Jesper Gronkjar ve 57. dakikada Marcus Alback'tan gelirken, İskoç temsilcisinin tek golü 75. dakikada Jiri Jarosik'ten geldi.

    Alınan bu sonuçların ardından, Manchester United, grup lideri olarak üst tura çıkarken, Celtic grubu ikinci sırada tamamladı ve Celtic'i 3-1 yenen FC Kopenhag son sırada Avrupa macerasına son noktayı koydu, Benfica ise UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.
#07.12.2006 08:10 0 0 0
  • Devler Ligi'nde dün neler oldu?
    Şampiyonlar Ligi'nde ilk tur gurup maçları, Salı ve Çarşamba günü sekiz gurupta oynanan 16 karşılaşmayla tamamlandı. Guruplarında bir üst tura yükselen, UEFA Kupası'na kalan ve Avrupa defterini kapatan takımlar belli oldu.

    Şampiyonlar Ligi gurup maçlarında dikkat çeken önemli bir nokta ise İngiliz takımlarının başarısı oldu. Ülkelerini temsil eden Manchester United, Chelsea, Arsenal ve Liverpool, guruplarında ilk sırayı alarak ikinci tura adlarını yazdırdı.

    PORTO ARSENAL EL ELE
    Barcelona'nın bulunduğu A Gurubu'nda altı maçta 13 puan toplayan Chelsea, Galatasaray'ın da bulunduğu C Gurubu'ndan yine 13 puanla ilk sırada çıkan Liverpool, F Gurubu'nda 12 çıkaran Manchester United ve G Gurubu'nda son maça kadar şans kovalayan ve son maçta Porto'yla golsüz berabere kalarak 11 puanla zirvede yer alan Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımları arasında yer aldılar. İngiliz ekiplerine bir başka ada takımı Celtic'de dahil edildiğinde toplam 5 Britanya takımı ikinci tura yükselen 16 takım arasında yer almış oldu.

    GIGGS'TEN BİR REKOR
    Manchester United'ın yıldızı Ryan Giggs ise, takımının Benfica'yı 3-1 yendiği maçta bu sezon ilk Avrupa Kupası golünü atarak Şampiyonlar Ligi tarihinde arka arkaya 12 sezonda da gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu oldu.

    İNGİLİZ DAMGASI
    Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nin kazanan son Britanya takımı oldu. İngiliz ekibi, 2005 yılında AC Milan'ı İstanbul'da unutulmaz bir maçın ardından saf dışı bırakarak tarihinde beşinci kez kupaya uzanmıştı. Celtic ise, 1967 yılında Avrupa şampiyonu olarak bu alanda en büyük başarıyı gösteren ilk ada takımı olmuştu. Arsenal ve Chelsea ise müzelerinde Avrupa'nın en büyük kupası bulunmazken, Manchester United ise bu sevinci iki kez yaşadı.

    5 Britanya takımının kupada ikinci tura yükselmesini değerlendiren Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, duygularını, "Son 16 takımın hepsi çok kaliteli. Aralarında beş Britanya takımı olması kesinlikle büyüleyici. Birisinin kupayı kazanacağını ümit ediyorum" dedi.

    İSPANYOL ÜÇLÜSÜ
    İngiliz ekipleri dışında 9 kere Avrupa'da kupa kaldıran İspanyol ekibi Real Madrid, iki kez bu sevinci yaşayan bir başka İspanyol temsilcisi Barcelona ve altı kez şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyan ekibi AC Milan'da 15 Aralık'taki kura çekiminde listeye adlarını yazdıran diğer önemli takımlar oldu. 3 İspanyol ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde adlarını ikinci tura yazdırarak İngilizleri takip ettiler.

    Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve 1992'nin kupa sahibi Barcelona, son maçında Werder Bremen'i 2-0 yenerek ikinci tur biletini kaptı. 9 kez kupanın sahibi olan Real Madrid ise, Dinamo Kiev deplasmanında Ronaldo'nun attığı 2 golle 2-2'lik beraberliği sağladı ve ilk tur maçlarını Lyon'un ardından ikinci tamamladı. 2004 yılının UEFA Kupası Şampiyonu Valencia ise, D Gurubu'nda altı maçta dört galibiyet alarak bir üst tura yükseldi.

    ROMA TARİHİNİ YENİDEN YAZDI
    Şüphesiz Şampiyonlar Ligi İtalyanlar olmadan düşünülemez. 2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Takımı'nın ardından ülkede yaşanan şike ve bahis skandallarına rağmen İtalyan ekipleri Şampiyonlar Ligi'nde yollarına kayıpsız devam etti.

    AC Milan, son maçında kendi sahasında Fransız temsilcisi Lille'e 2-0 yenilmesine rağmen son 16'ya adını yazdırdı. İki kere Avrupa şampiyonu olan Inter ise B Gurubu'nda Bundesliga devi Bayern Münih'in ardından ikinci tura yükseldi. Bir başka İtalyan ekibi AS Roma ise, D Gurubu'ndaki son maçında Valencia'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk defa son 16 takım arasına kaldı.

    Şampiyonlar Ligi'nde ülkelerini başarıyla temsil eden takımlar arasında Fransızlar da ön sıralarda yer alıyor. Fransa Ligi'nde son 5 sezonda şampiyon olan Olimpik Lyon, Real Madrid'in bulunduğu E Gurubu'nu zirvede tamamlayarak üst tura çıktı. Milan'ı deplasmanda 2-0 yenen Lille'de tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına adını yazdırdı.

    Galatasaray'ın gurubunda çıkan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven 1988 yılının şampiyonu ünvanıyla ikinci turda ülkesini temsil etti. 4 kez kupayı müzesine götüren Bundesliga devi Bayern Münih'le, iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Portekiz temsilcisi FC Porto'da ikinci tur vizesi alan diğer takımlar oldu.

    Şampiyonlar Ligi'nde guruplarında ilk iki sırayı alarak bir üst tura yükselen takımlar ve üçüncü sırayı alarak UEFA Kupası'nda son 32 takım arasına kalan takımlar şöyle:

    A Gurubu: Chelsea (İngiltere), Barcelona (İspanya)
    B Gurubu: Bayern Münih (Almanya), Inter Milan (İtalya)
    C Gurubu: Liverpool (İngiltere), PSV Eindhoven (Hollanda)
    D Gurubu: Valencia (İspanya), AS Roma (İtalya)
    E Gurubu: Lyon (Fransa), Real Madrid (İspanya)
    F Gurubu: Manchester United (İngiltere), Celtic (İskoçya)
    G Gurubu: Arsenal (İngiltere), FC Porto (Portekiz)
    H Gurubu: AC Milan (İtalya), Lille (Fransa)

    UEFA Kupası'nda
    A Gurubu: Werder Bremen (Almanya)
    B Gurubu: Spartak Moskova (Rusya)
    C Gurubu: Bordeaux (Fransa)
    D Gurubu: Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
    E Gurubu: Steaua Bucharest (Romanya)
    F Gurubu: Benfica (Portekiz)
    G Gurubu: CSKA Moscow (Rusya)
    H Gurubu: AEK Athens (Yunanistan)
#07.12.2006 08:13 0 0 0

  • Avrupa'da futbolun kalbi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde atarken, dün akşam gruplarda yapılan son maçlarla bir üst tura çıkan takımlar kesinleşti.

    32 takım arasında en fazla gol yiyen ligde yaptığı bu alanda 17 gol yiyen Bulgar temsilcisi Levski Sofya, 16 gol yiyen Ukrayna takımı Dinamo Kiev ve kalesinde 15 gol gören Almanya'dan Hamburg geçti.

    Galatasaray, bulunduğu C Grubu'nda Liverpool FC'den sonra 7 golle en fazla gol atan takım özelliği de kazanırken, 7 golün 5'ini grup lideri Liverpool'a atması da dikkat çeken bir diğer noktaydı. Rakip fileleri 7 kez havalandıran Galatasaray, en çok gol atan takımlar sıralamasında ise 32 takım arasında 14. sırada yer aldı. 14 gol atan Real Madrid bu alanda ilk sırayı alırken, Olimpique Lyon, Valencia ve Barcelona 12'şer golle, rakip takım defanslarının korkulu rüyası oldu.


    -EN BAŞARILI TAKIM OLİMPİQUE LYON-


    Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına genelde favori takımlar girerken, Olimpique Lyon ve Bayern Münih, 6 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Lyon ve Münih takımları yedikleri 3'er golle İngiliz temsilcisi Arsenal ile birlikte en az gol yiyen takımlardı.

    Fransız takımı Lyon, ligde aldığı 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 32 takım arasında en iyi istatistiğe sahip takım olurken, rakip kaleye attığı 12 gole karşın kendi kalesinde 3 gol gördü.


    -EN BAŞARISIZ TAKIM LEVSKİ SOFYA-


    Avrupanın önde gelen takımlarının mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde grup elemelerinin en başarısız takımı ise Levski Sofya oldu. Bulgar takımı, yaptığı 6 maçtan da sahadan boynu bükük ayrılırken, attığı 1 gole karşılık kalesinde tam 17 gol gördü ve ligin en çok gol yiyen takımı unvanını aldı.

    Levski Sofya'nın yanı sıra Olimpiacos, Ukrayna takımı Dinamo Kiev ve Belçika temsilcisi Anderlecht de galibiyet alamadan gruplardan elenen diğer takımlardı.

    Gruplarda yapılan 6 maç sonunda da Lyon takımı 14 puanla en çok puan toplayan takım özelliği kazanırken, onu 13'er puanla C Grubu lideri Liverpool, A Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Chelsea ve D Grubu lideri Valencia izledi.
#07.12.2006 12:12 0 0 0
  • İspanyol basını: "Kral döndü"
    İspanya Birinci Futbol Ligi'nde forma giyen yıldız futbolcular arasında uzun süredir en fazla eleştirilen isim olan Real Madridli Ronaldo, Dinamo Kiev maçında 2 gol atınca göklere çıkarıldı.
    El Mundo ve spor gazetelerinden AS, manşetinde ''Kral döndü'' ifadesini kullanırken, Marca gazetesi de 2 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı başaran Ronaldo'nun 2-0 yenik durumdayken son 5 dakikada attığı 2 golle takımına 300 bin Avro (UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki beraberlik primi) kazandırdığını yazdı.

    Üç hafta önce ''Şişman. Daha yeni futbolcuya benzemeye başladı'' şeklinde konuşan teknik direktör Fabio Capello, maç sonrası açıklamasında, ''Tüm dünya Ronaldo'yu tanıyor büyük bir golcü ve yavaş yavaş iyiye gidiyor. Ronaldo için güvenini kazanma açısından çok önemli bir maç oldu, olağanüstü bir futbolcu'' dedi.

    Ronaldo ise ''Her zamanki gibi bir futbolcu olduğumu göstermek zorundayım'' şeklinde konuştu.
#07.12.2006 12:13 0 0 0