Malzemeler :
1 adet küçük karnabahar
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tahin
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Üzerini süslemek için; yarım çay kaşığı pul biber, 2-3 dal dereotu

Hazırlanışı :
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerini ayırın. Hafif tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tahin, kimyon, tuz ve kırmızı pul biberini iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu karnabaharlrın üzerine döküp kırmızı biber ve dereotu ile süsleyip servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 683
favori
like
share
akin42 Tarih: 07.02.2007 01:10
SU PERİSİ SEN SALATA UZMANI FELANSIN GALİBA
refik Tarih: 29.01.2007 14:32
güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:45
paylasim icin tesekkurler ellerine saglik
casper Tarih: 12.12.2006 09:47
Eminimki çok güzel bir salata olur,

teşekkürler su-perisi
BoardBeLasi Tarih: 11.12.2006 20:04
tarif icin tessekurler