Malzemeler

Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı

Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın.
Bol yağda kızartıp bir tabağa alın.
Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin.
Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin.
Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın.
Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.
Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin.
Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 510
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:23
sagol
BoardBeLasi Tarih: 06.12.2006 16:11
Ellerine Saglik