Arkadaslar, bakin bizim gercek Türk müslüman kardeslerimiz neler yasamis ve yasiyor

Son güncelleme: 06.07.2008 11:28
  • Ben kisa bir örengi kopyaladim, bu dünyada Türkü Müslümanin dostu YOK. Arablar bizlere herzaman düsman oldu.



    <a name="TÜRK'LERIN VARLIGI INKAR EDILIYOR:">TÜRK'LERIN VARLIGI INKAR EDILIYOR:
    1-1927,1934,1947,1957,1965,1977 ve 1987 senelerinde yedi kez yapilan nüfus sayimlarinin hepsinde Irak Türkleri'nin sayisi gerçege aykiri bir sekilde % 2 olarak gösterilmektedir.1957 nüfus sayiminda Türkmen'lerin nüfusu, resmi açiklamaya göre 500.000 dir. Toplam nüfus sayisi ise altibuçuk milyon idi.1958 yilinda Bagdat'ta yayinlanan(Irak devrimi münasebetiyle 14 Temmuz'u anma komitesi) tarafindan yayinlanan kaynak bu rakami dogrulamaktadir. 1987 de Londra'da InQuiry dergisinde yayinlanan bir makalede de, 1957 yilinda yapilan sayimda Irak'ta 500.000 Türkmen yasadigi belirtmektedir. Su anda Irak'in nüfusu 20 milyondur. Bunun % 2 si 400.000 dir. Bu gülünç tabloya göre Türkmen nüfusu 40 sene içinde hiç artmamis, tersine azalmis, kimse evlenmemis, kimsenin çocugu olmamistir.
    2-1987 nüfus sayiminda Türklere "kendinizi ya Arap ya da Kürt yazdirin" tehditleri açikça yapildi. Nüfus hanesine Türk yazanlar sürgüne tabi tutulmakla tehdit edildi. Bu karara karsi çikan bir çok köy ve yerlesim bölgeleri sakinleri, köyleri zorla bosaltildi, köyler dozerle yiktirildi, ahalisi Arap bölgelerine askeri araçlarla dagitildi ve oralarda zorunlu iskana tabi tutuldu.
    3-Irak rejimi, Türk sehir, kasaba ve köylerin Türkçe olan isimlerine bile dayanamayip bu isimleri Arap isimlerle degistirdi. Onlarca mahalle, cadde ve sokaklarin ismi Arapça isimlerle degistirildi. Bu arada Kerkük'ün adi da Al Tamim oldu.
    <a name="TÜRK BÖLGELERI HIZLA ARAPLASTIRILIYOR:">TÜRK BÖLGELERI HIZLA ARAPLASTIRILIYOR:
    En basit insani hak ve hürriyetleri hiçe sayarak acimasiz bir Asimilasyon ve Araplastirma planinin bazi örneklerini özetle sunuyorum:
    1-Türkmen bölgelerindeki etnik oranlari degistirmek amacina yönelik, yüzlerce Arap aile güneyden getirilerek Kerkük ve diger türk bölgelerinde yerlestirilmektedir. Bunlara büyük miktarda maddi yardim ve faizsiz kredi verilmekte ve derhal devlet dairelerinde is bulunmaktadir. Bunlardan Türk kizlari ile evlenenine, tesvik ödülü olarak büyük miktarda para verilmektedir.
    2-Kerkük,Telafer,Altunköprü ve diger Türk bölgelerinin çevresinde onlarca köy ve yerlesim bölgeleri ihdas edilerek, Arap ailleri oralarda iskan ettirilmektedir.
    3-Türk asilli olanlarin, Türk bölgelerindeki devlet dairelerinde tayin edilmeleri kesinlikle yasak edilmistir. Buna karsin, yüzlerce Türk asilli memur, Irak'in güneyine yani Arap bölgesine nakletmesi yasagi konmustur.
    4-Kerkük vilayetinin yüzölçümü sürekli azaltilmaktadir. Kerkük'e bagli Tuz,Kifri ve Çimçimal ilçeleri Kerkük'ten koparilip diger mücavir ilçelere baglandi. Kerkük vilayetinin yüzölçümü, 1975 yilina kadar 20.000 Km iken, 1976 da bu oran yar yariya düstü. Irak topraklarinin % 4.2 si ile Irak'in büyük vilayeti olan Kerkük, bu uygulama sonunda % 2 lik oranla 14.siraya düsmüstür.
    5-Devlet dairelerinde Türkçe konusma yasagi devam etmektedir.
    <a name="KERKÜK'TE TÜRK ESERLER VE YAPITLAR YOK EDILIYOR:">KERKÜK'TE TÜRK ESERLER VE YAPITLAR YOK EDILIYOR:
    Bosna-hersek'te yasandigi gibi Kerkük'te Türk kültürünün izini tasiyan eserler yok ediliyor.
    -1875 te Kerkük'te yapilan tarihi tas köprü, faal durumdayken devlet tarafindan yiktirildi
    -Tarihi Kerkük kalasi bosaltilip kaderine terk edildi, oradaki bir çok ev yiktirildi.
    -Kerkük'ün Osmanli zamaninda insa edilen hükümet sarayi yiktirildi.
    <a name="TÜRKÇE EGITIM VE YAYIN HAKLARI YASAGI">TÜRKÇE EGITIM VE YAYIN HAKLARI YASAGI
    -Türk bölgelerinde devam eden Türkçe egitim, 1936'da kaldirildi ,buna ihtiraz eden bir çok ögretmen ve aydin kesim sürgüne gönderildi.
    -1980'lerden beri uygulamaya göre, Türk asilli olan ögrencilerin, Egitim fakültesi, Harp okulu ve polis okuluna girmeleri yasaktir.
    -Dünyada esi ve benzeri görülmemis bir uygulamayla, Türk asilli ögrencilerin okullarindan iliskileri kestirilip güney bölgedeki okullara zorla kayitlari yaptiriliyor, gitmeyenlerin hemen kaydi silinip ögrenim haklari ellerinden alinmaktadir.
    -Ögrencileri, 7 yaslarindan itibaren yaz mevsimlerinde zoraki kamp egitimine tabi tutulmaktadirlar. Bu kamplarda; Arap kültürü, Arapça dili ve Baaspartilerinin ilkeleri çocuklara asilaniyor. Çocugunu kampa göndermeyen aile hakkinda sorusturma açilarak haklarinda agir cezalar uygulaniyor.
    -1970'lerde Türkmenlere verilen kültürel haklar çerçevesinde açilan Türkmence tedrisat yapan okullarin tümü kapatildi. Ilkokul 3. Sinifa kadar Türkçe okuyan ögrenciler, 4.sinifta Arapça okunmaya zorlandilar. Tükçe egitim veren ve: Yildizlar, Fuzuli, Kara altun, Illeri, Aktas, Yedi kardas, Mutlu, sanli gibi isimleri olan okullarin bu isimleri Arapça isimlerle degistirildi.
    -Türkmen kardaslik ocaginin 1961 de çikarmis oldugu ve Irak'ta Türk kültürüne büyük hizmetler sundugu Kardeslik dergisi, 1976 da ocagin Baas partisi yanlilarina bir hükümet karariyla devredilmesi sonucu bu yönetimin eline girdi. Dergi bu yüzden küçülerek bir yil sonra kapatildi.
    <a name="IDAMLAR VE SOYKIRIMLAR:">IDAMLAR VE SOYKIRIMLAR:
    1980 Ocaginda, Türkmenlerin lider ve aydin kesimlerini olusturan onlarca insanimiz gizli yargilama sonunda idam edildi. Bunlarin basinda: emekli Albay Abdullah Abdurrahman, Doç. Dr. Necdet koçak, Ziraatçi Dr. Riza Demirci, Adil Serif, Yarbay Halit Akkoyuncu ögretmen Mehmet Korkmaz gelmektedir. Daha sonralari yüzlerce Türkmen genci ve aydini ayni sekilde idam edildi. Bir çok insanimiz sa hapiste iken iskence sirasinda hayatini kaybetmektedir. Yapilan yargilama herkese kapali yürütülmekte ve saniklara avukat tayin etmek hakki taninmaktadir.
    Hapse mahkum edilen aydinlar arasinda: Sair Mehmet Izzet Hattat, Sair Nihat Akkoyunlu ama sair Hasan Görem, sanatkar Ekrem Tuzlu, avukat Ihsan Ali Ekber, Dr. Sadik Riza Ali, Sadun Osman Köprülü , Ismail Teleferli, Salahattin Tazeli ve daha nice masum gençler.
    Son senelerde, tutuklandiktan sonra kaybolan Türkmen'lerin sayisinin hizla arttigi görülmektedir. Birlesmis Milletler tarafindan görevli özel rapörtör'ün 13 Temmuz 1994 tarihli raporunda: 27 Kasim 1993 tarihinde ordunun yüksek rütbeli üç Türkmen subayinin tutuklandigi ve Kerkük'ten kayboldugu belirtilmektedir.
    1991 ayaklanmasi akebinde Kerkük, Erbil, Kifri, Tuzhurmati, Altunköprü sehir ve kasabalari ordu tarafindan top atesine tutuldu. Binlerce insan öldü, Türkiye'ye göç etmeye mecbur kalan halkimizdan yüzlercesi, daglarda helikopterlerden açilan atesle öldürüldü. Açlik ve hastaliktan da onlarca insanimiz daglarda can verdi.
    Ayni günlerde, Altunköprü kasabasinda Kürtlerin ve ordunun iki atesi arasinda kalan ve bir binaya siginan 80 Türkmen genci Irak askerlerinin yaylim atesine tutularak korkunç bir katliama kurban gitti.
    Son senelerde, devletin aldigi ve resmi gazetede yayinladigi karalar geregince yüzlerce Türkmen ailesi, güneydeki Arap bölgelerine sürülüp orada zorunlu iskan tabii tutulmaktadir. Son ugulamalara göre de , özellikle bie ferdi Irak disina kaçan ailelere, bir hafta zarfiinda evini terkedip güneydeki Arap bölgelerine ya da kuzeyindeki Kürt bölgelerine göç etmeleri emri verilmektedir. Emirlere göre , Arap bölgesini seçen aile, ev esyalarini beraberinde götürebilr, Kürt bölgesini seçenler ise üzerlerindeki elbiseden baska hiç bir seyi almalari yasaktir. Iste yurdunu terketmeyi reddeden ve göç emrini yerine getirmek için kapilarina dikilen emniyet görevlilerinin ve kendi ailesinin gözleri önünde vucuduna gaz döküp yakan ve 'ölürüm de Kerkük'ü teketmem' diye haykirarak yanarak can veren Türkmen kizi Kerkük'lü Zehra'nin drami, bu trajedinin açik bir örnegidir.
    <a name="TÜRK BÖLGELERINDE GAYRI MENKUL MAL ALIM SATIM YASAGI:">TÜRK BÖLGELERINDE GAYRI MENKUL MAL ALIM SATIM YASAGI:
    Türk bölgelerinde Türkler tarafindan tasinmaz mal satin alma yasagi en sert bir biçimde uygulanmaktadir. Bir Türk, ev, dükkan v.s. mülkünü ancak bir Araba satabilir. Türk'e ev satin almaya ya da ev yaptirmaya izin verilmemektedir. Bu yasak 1980 senesinden beri alenen ve resmi gazetede yayinlanan resmi kararlar geregince uygulanmaktadir. Bunun tersine Arap'larin bu bölgede gayrimenkul satin almalari tesvik edilmekte ve bu amaç için onlara faizsiz krediler verilmektedir.
    <a name="DERNEK KURMA YASAGI:">DERNEK KURMA YASAGI:
    Irak'ta dernek kurma ve derneklere katilma serbestligi yoktur.1960 yillinda bin bir zorluklarla kurulan Türkmen kardeslik ocagi'nin yönetim kurulu , devletin en yüksek mecii tarafindan alinan bir kararla feshedilerek, ocak Türkmenlerin elinden alinip bir grup Baas partili kisilerden olusan bir heyet ocagin yönetim kurulu olarak tayinine karar verildi. Bundan az sonra 1980 de ocagin baskani olan ve Irak ordusuna büyük hizmetleri geçen Emekli Albay Abdullah Abdurrahman idam edildi, diger üyeleri de çesitli hapis cezalarina çarptirildi.
    Bu baski zülüm politikasi ve ekonomik ambargonun getirdigi maddi sikintilar önünde tamamiyla aciz kalan Irak Türkleri , göçe zorlanmaktadirlar. Aileleriyle birlikte bin bir zorlukla daglari taslari asarak Türkiye'ye siginmakta ve oradan da kanada, Almanya, Avustralya ve Danimarka gibi bir çok yabanci ülkeye iltica etmektedirler.
    Görüyoruz ki bu gün Irak Türkleri, kendi yurdunda garip, kendi vataninda üçüncü sinif ve üvey evlat muamelesi gören, her türlü insani haklardan mahrum, epeyi bir bölümü göçe zorlanmis, benligini ve Türklügünü kaybetme tehlikesiyle karsi karsiya gelen, can ve mal güvenligini kaybeden bir toplum haline gelmis durumdadir. Uygarlik iddiasinda bulunan tüm dünya devlet ve kuruluslari bu aci tablo önünde seyirci kalmakta, bu felaketi görmemezlikten gelmeyi tercih etmektedir. Kürt, Türk ve Arap bölgelerinden olusan kuzey Irak da batili medya tarafindan israrla Kürt bölgesi olarak gösterilmeye devam edilmektedir. Irak Türklerinin neler çektigini, ne türlü zulüm ve baskilarla karsi karsiya geldigini bugün sadece Türkiye 'de belirli bir kesim bilmekte ve takip etmektedir.
    Sonuç: Irak rejimi, Irak'ta Türk varligini ortadan kaldirmakta kararlidir ve bunu acimasizca bilinçli ve planli bir sekilde uygulamaktadir. Özü Türk, soyu Türk 3 milyon insan mum gibi eriyip gidiyor ve topraklarda Türk varligi ciddi bir tehlike ile karsi karsiyadir.Umariz ki her vicdan sahibi insan, bu hale karsi sesini yükseltecektir.
#15.08.2004 15:54 0 0 0
  • Konunun islam bölümüyle cok alakali oldugunu sanmiyorum güncel sorunlar daha uygun sanirim...
#15.08.2004 21:01 0 0 0
  • Merhaba Levis-501, haklisin yalniz bu konuyu ben coca cola dan, arablar dost mu düsman mi diye arkadaslara bir örnek olarak yolladim. Burdan bunu kimse neden diye anlamaz. Tabiiki sen daha iyi bilirsin.

    bol sohbetler.
#15.08.2004 21:12 0 0 0
  • O konu carptirildi bence konu kesinlikle araplar degildi herneyse boardu takip eden arkadaslar buradada olsa bulabilir...
#15.08.2004 21:17 0 0 0
  • Malesef ölye!
    Herkese Müslümalara karsi!
    Yahudiler ve Hristiyanler'da!
    Ama nedense Hak din Islamiyet ve Yahudlier ve Hristiyanler zamanlarla papazlardan degistirilmis ve Insanlar Dinlerini yalnis biliyorlar!
    Ama Islamiyet 1500 seneden beri hic degismemisdir ve degismiyecekdir!


    Belki birgün akillanacaklar ama cok gec olacak!



    Allaha bin sükür Müslüman oldugum icin!!



    Selamlar
    ersan
#15.08.2004 21:26 0 0 0
  • Türkler Araplardan öncede islami değerlere çok yakın yaşam tarzları sürdürüyorlardı...Onlar sapkın inançlarla yaşamlarını sürdürürken bizler şamanizm, manieizm gibi ahlak inançları içinde hak ve adalet gibi kavramları özümsemiş, islam dinine en yakın millet haline gelmişiz. Devamında ise böylesine yüce bir inancın sancağını şerefle taşıyan en yegane millet olmuşuz...Çanakkale (1915) savaşında Türk milletinin asil vatanperverliğini bizlere karşı savaşmaya gelen birleşik ordu dahi hayretler içinde kabul etmişlerdir...Bu savaşta en ibret verici hadise ise ALLAH(cc)'ın Müslüman Türk milleti üzerine olan yardımı (lütuflarıdır)...Zaman içinde emperyalist ve siyonist ittifakın oyunları netice vermiş Türk milleti kültür erozyonuna uğratılmıştır...Kozmopolitasyon şokunu yaşadığımız şu zamanlarda farkına varmamız gereken en yegane durum, milli benliğimiz ve islam inancımızdan uzak kaldığımız sürece daima zayıf ve çaresiz kalacağımızdır...İhtiyaç duyduğumuz şey sanırım yeni ve çok büyük bir savaş (kültür ve inancımızı koruma savaşı) ; zira Türk milleti yaşadığı her savaşın ardından milli bütünlüğü elde etmiş ama maalesef siyasi ihtiraslarla yönetim gösterme heveslileri, İslam inancından esinlenmek yerine batı kültürlerini olduğu gibi benimsemeyi tercih etmişlerdir.(...tabii alt kültürlerini..!) Sonuç ortada, daima mağduriyetimizi tartışıyoruz.
#18.08.2004 20:24 0 0 0
#21.08.2004 03:42 0 0 0
#21.08.2004 03:43 0 0 0
  • anlamadim
#06.07.2008 11:28 0 0 0