Suda yetişen sümbüller için yapmanız ve dikkat etmeniz gerekenler oldukça basit... Eğer herşey yolunda giderse yılbaşında eviniz sümbü kokabilir. Malzemelerş sümbül soğanı, ufak bir saksı, toprak ve sonrasında soğanı suya koymak için boğumlu bir cam vazo...
Nasıl dikecek ve bakacaksınız?
Herşey tamamsa soğanları sıcak ortamda toprağa dikin. Işığı da iyi ayarlayın. Tepe verdiği zaman topraktan çıkartıp kökleri muslukta yıkayıp topraktan temizleyin. Üzeri soğan için boğumlu özel camların içine yerleştirin. Köklere su değecek biçimde olsun (ne az ne çok). Suyu her iki üç günde bir kontrol edip bekleyin. Yılbaşına doğru her yer sümbül kokmaya başlar. İşte size keyifli bir hobi!..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 549
favori
like
share