Malzeme
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 kg. şalgam (Soyulmuş, yarım kesilmiş, yassı doğranmış)
1 kg. havuç (Soyulup, yassı doğranmış)
2 adet patates (Soyulup, yassı doğranmış)
1 tatlı kaşığı Un
½ limonun suyu
Tuz
Su
1 çorba kaşığı şeker
6 adet soğan (Küçük boy, soyulmuş)
½ bağ dereotu

Hazırlanışı
Soğanları ve sebzeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içine koyun.
Yağı, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve sebzelerin üzerini aşacak kadar suyu ilave edin.
Tencerenin üzerine malzemeyi bastıracak şekilde tabak koyup, pişmeye bırakın.
5 dakika kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip, ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 638
favori
like
share
Todorov Tarih: 13.06.2008 20:26
emeqine saqlık
avril_lavingne Tarih: 27.04.2008 19:20
sağool
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:48
SAOLLL TSK
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:22
ilk defa duydum acaba tadi nasil olur :20: :20:
BoardBeLasi Tarih: 12.12.2006 19:15
Ellerine saglik