Malzeme
3 su bardağı Un
5 su bardağıAyçiçek Yağı
3 çorba kaşığı eritilmiş Margarin
2 adet yumurta
¼ limonun suyu
2 çay bardağı su
İç Malzeme İçin :
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
3 çorba kaşığı Margarin
½ bağ ıspanak (Haşlanmış, kıyılmış)
100 gr. pastırma (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
İç Malzemenin Hazırlanışı :
Tava içinde yağı ve soğanı yumuşatın.
Ispanağı, pastırmayı koyup, karıştırın.
1 çay bardağı suyu ekleyip, 5 dakika kaynatın ve ateşten alın.
Tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra lezzetini kontrol edin.
Yapılışı :

Mermerin veya masanın üzerine elenmiş unu koyup ortasını yuvarlak açın.
İçine yumurtaları, limon suyunu, tuzunu, suyunu koyun ve ezerek karıştırın.
Hamuru top haline getirin. Üzerine bir örtü koyarak birkaç dakika bekletin.
Hamuru tekrar yoğurup, üç parçaya ayırın ve parçaları merdane ile tabak büyüklüğünde açın. En alta koyulanı diğerlerinden 2 santim geniş olarak açın.
Önce alttakine margarini fırça veya elle sürün.
Üzerine diğer katı koyun, aynı şekilde yağlayın. Diğer parçayı da üste koyarak alttakinin uçlarını üzerine doğru kıvırın.
Alt üst yapıp, bez örtülü şekilde 10 dakika dinlendirin.
Hamuru ucundan oklavanın ortasına sararken, un serpiştirin.
Oklavanın uçlarından bastırarak ileri geri birkaç defa yuvarlayın.
Masanın üzerine açın. Tekrar diğer istikametten aynı şekilde oklavaya dolayıp masa üzerinde ileri geri yuvarlayarak, hamuru yapıştırmadan 3 milimetre kalınlığında açın.
Açılan hamurun üzerine iki parmak ara ile iç malzemeyi sıralayın.
Fırça ile ıslatıp, önünüzdeki ucu malzemenin üzerine kapatın.
Düz yuvarlak bir tabak ile istediğiniz şekillerde hamurları kesin.
Ocakta hazır bulunan kızgın yağın içine tek tek atın.
Açık kahverengi hale gelince çıkarıp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 639
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:13
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
BoardBeLasi Tarih: 09.12.2006 00:02
ellerine sağlık :78:
enrique Tarih: 07.12.2006 14:47
su perisi, yine yaptın yapacağını, bu ne güzel bişey olur yaaa :10:

teşekkürler
casper Tarih: 07.12.2006 11:05
enfes olur herhalde,
ellerine sağlık