Balık Yağının Çocuklara Yararları

Son güncelleme: 13.01.2012 14:25
  • omega-3 ün çocuklara faydası - çocukların sağlıklı büyümesi - balık yağının çocuk gelişimine etkisiÖzellikle çocukların sağlıklı büyümeleri, beyin gelişimleri için çok önemli olan omega3, en çok balıkta olan bir madde. Omega3 ve balık yağının faydaları saymakla bitmez. Tam bir omega 3 kaynağı olan balık yağı, derin deniz balıklarında çokça var olan bir yağ asiti aslında.

    Bebeklerin ve çocukların sağlıklı gelişmesinde, kalp ve damar sağlığı konusunda, kadın sağlığı konusunda, eklem ve romatizmal hastalıkların tedavisinde olağanüstü olumlu sonuçlar veren omega3, kişilerin beyin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Beyin gelişimiyle sinir hücrelerini yenileyen omega-3 yağ asiti kullananların, öğrenme konusunda bir adım önde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

    Hafızayı güçlendirip, konsantrasyonu arttıran omega-3 asiti, depresyon tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu yağ asidi sayesinde özellikle yaşlılarda ortaya çıkan unutkanlık hastalığı riski de azalıyor. Bazı ruh ve sinir hastalıklarına da iyi geldiği bilinen omega3, çok yüksek vitamin değerlerine sahip. Vücut direncini arttıran omega-3 en fazla balık yağında vardır. Balık yağının yararları da saymakla bitmez.

    Öncelikle kalp damar hastalıklarına iyi gelen balık yağı, içindeki omega3 yağ asidi sayesinde tam bir kalp dostudur. Ayrıca kanı inceltip kolestrolü de düşürür. Kalp ritmi düzenlenirken, beynin yaşlanmasını da geciktirir. Çocuklarda balıkyağı kullanılması, onların zihinsel yönden gelişimine ciddi katkı sağlar. Ayrıca hiperaktif çocuklara da fayda sağlar.

    Şeker hastalığının yol açtığı hasarların engellenmesi için de balıkyağı faydalı bir besindir. Omega3'ün kansere karşı vücut direncini arttırma özelliği de vardır. Omega3 içeren balık yağı, hamile bayanlara da önerilir. Özellikle gebeliğin son üç ayında ve emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilir. Bu durum bebeğin beyin beyin ve hem de bedensel gelişimine katkı sağlar.

    alıntı
#13.01.2012 14:25 0 0 0