Kivili Cheesecake
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 paket yulaflı biküvi
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket toz krem şanti
3 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı kaynar su
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı süt
Süslemek için:
2 adet kivi




HAZIRLANIŞI
Margarini eritip bisküvileri mutfak robotunda ufalayalım. Margarin ve ufalanmış bisküviyi iyice karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbının tabanına bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim. İnce dilimler halinde kesilmiş kivileri keleple ikalıbın kenarlarına dizelim. Toz jelatin 3 çorba kaşığı kaynar suda eritelim. Büyük bir kabın içinde yoğurt, toz krem şanti, pudraşekeri ve sütü çırpma teliyle karıştıralım. Erimiş olan jelatini de içine ilave edip, 1-2 kez karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın içine dökelim. Buzdolabında 5 saat beklettikten sonra, üzerini kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapalım. Kivi yerine dilediğiniz başka mevyeleri de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 707
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:20
sunum için teşekkürler...
SU-PERISI Tarih: 08.12.2006 09:14
kolay ve güzel bir tarif eline saglık sennur
NaZ Tarih: 07.12.2006 22:52
cok kolaymis

ellerine saglik