Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Bandırma Balıkesir

Son güncelleme: 17.01.2012 16:05
  • Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Bandırma Bandırma'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Tanıtımı - Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Resimleri - Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Hakkında
    noimage
    OKULUMUZUN TARİHÇESİ :
    İlçemizin İhsaniye Mahallesi ve 17 Eylül Mahallesinin bir bölümünü içine alan bölgenin öğrencilerinin uzak okullara gitmelerinden dolayı oluşan sıkıntıyı gidermek için başta zamanın Belediye Başkanı Sayın Hasan Sur, İhsaniye Mahallesi Muhtarı Sayın Ömer Cankurt’un gayretleriyle 1966 yılında oluşturulan dernek çalışmalarıyla okul yapımına karar alınmıştır.
    698 metrekaresi şahıslardan satın alınmış, 920 metrekaresi Halil Karacalar mirasçıları tarafından hibe edilmek suretiyle 1608 metrekarelik bir alan üzerine 2 kat, 11 derslik olarak inşaatına başlanmıştır.
    Okul binamız o günkü şartlar itibariyle 396.438 lira harcanarak yapılmış ve 1968 yılında inşaatı bitirilmiştir. Önceleri İhsaniye Mahallesi olarak bahsedilen okulumuza daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının 21 Nisan 1969 tarih ve 18998 sayılı emirleri ile “CUMHURİYET İLKOKULU” adı verilmiştir.
    1969-1970 Öğretim yılının 15 Eylül günü Eğitim ve Öğretime kapılarını açan okulumuzda Okul Müdürü Kemal Zorbaz ile 12 Öğretmen ve 2 Hizmetli göreve başlamıştır. Okulumuzun 1. sınıfına 48 erkek, 50 kız olmak üzere 98 öğrenci kaydedilmiştir. Vecihibey İlkokulundan ve Atatürk İlkokulundan alınan diğer öğrencilerle okul mevcudu 525 olmuştur.
    İlk yapımında sobalı olarak inşa edilen okulumuz 1980 yılında Koruma Derneği imkanlarıyla kaloriferli hale getirilmiştir.
    1969 yılından 1997 yılına kadar okulumuzun 5. sınıfından 3606 öğrenci diploma alarak mezun olmuştur. Mezun öğrencilerimiz bir üst okula giderek öğrenimlerini sürdürmüşlerdir. Bugün yurdun muhtelif yerlerinde görev yapan çok sayıda siyasetçi,öğretmen, doktor, mühendis, subay ve ticaret ile meşgul olan çok sayıda öğrencimiz bulunmaktadır.
    Okulumuz öğrencilerinin ilçe, il, Türkiye çapında yapılan resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında alınmış dereceleri mevcuttur.
    1993 yılında ihtiyacı hissedilen spor salonu, çok amaçlı (labratuar, toplantı salonu) 140 metrekarelik iki katlı salon okul bahçesine tamamen Koruma Derneğimizin imkanlarıyla inşa edilmiştir.
    Okulumuzun her türlü ihtiyaçları velilerimiz, Okul-Aile Birliğimizin ve Koruma Derneğimizin istişare içinde gayretli çalışmaları sonucunda karşılanmaktadır. Bugün okulumuzda her türlü idari işler bilgisayarla yapılmakta, ihtiyacı hissedilen her türlü ders araç ve gereci alınmaktadır.
    1997 yılında 4306 sayılı kanunla ülkemizde başlatılan 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının başlamasından sonra mevcut ilkokulların ilköğretim okulu unvanını almasıyla ilçemiz merkezinde aynı isimle anılan iki okul olması nedeniyle meydana gelen karışıklıkları gidermek için Balıkesir Milli Eğitim Komisyonunun 23.09.1997 tarih ve 1996-1997/6 nolu kararı gereği okulumuzun adı “ZÜBEYDE HANIM İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir.
    1997-1998 Öğretim yılında okulumuzda ilköğretim uygulaması başlatılmış olup 6. sınıfımıza 35 öğrenci kaydı yapılmıştır.
    2006-2007 Öğretim yılında okulumuzda 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,2 Anasınıfı,10 Sınıf Öğretmeni,
    19 Branş öğretmeni ile toplam 33 öğretmen kadrosu,1 gece bekçisi (ücretli),2 hizmetli (ücretli),ile eğitim öğretim sürdürülmektedir.
    MİSYONUMUZ

    Atatürk ilkelerine ve milli değerlere bağlı, sanata ve kültüre değer veren, okuyan, araştıran, sorgulayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, hoşgörülü, sosyal paylaşımcı, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden nesiller yetiştirmek.

    VİZYONUMUZ

    Demokratik, katılımcı, çağdaş bireyler yetiştirebilmek için okulumuzun tüm olanaklarını okul toplumuna sunan, eğitim ve öğretim etkinliklerinin yanında sosyal etkinliklere de önem veren bölgemizde örnek bir okul olabilmektir.

    İLKE ve DEĞERLERİMİZ

    Demokratik, katılımcı, çağdaş, bilgili öğrenciler yetiştirmek.

    Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur.

    İyi bir eğitim öğrenciler arasındaki bütünleşme kadar çeşitliliği de gerektirir. Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz.

    Hepimiz öğrencilerin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız.

    Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz. Farklılıklarımızın bilincindeyiz ve bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz. Birbirimizi anlıyor, farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.

    Biz sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte edecek beceriler geliştiririz. Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz. Değişim, başarıya ulaşmada bize cesaret kazandırır, geçmiş deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder.

    Biz farklı olduğumuzu düşünüyoruz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkendir.

    Güvene ve işbirliğine dayalı, sürekli gelişim anlayışı içinde, öğrenci merkezli eğitim, okul merkezli yönetim anlayışını benimseyerek öğrenci başarısını temel alır ve eğitimin niteliğinden ödün vermeyiz.

    Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Balıkesir Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: BALIKESİR / BANDIRMA

    Adı: ZÜBEYDE HANIM İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: Ihsaniye Mah. 45. Sokak No:6 Bandırma Balıkesir

    Telefon Numarası: 2667183383

    Faks Numarası: 2667153501

    E-mail Adresi: [email]128613@meb.k12.tr[/email]

    Web Adresi:BALIKESİR - BANDIRMA - Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu

    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
#17.01.2012 16:05 0 0 0