Telsizler- Kripto Cihazı-Fıllgun Cihazı-Aselsan İcatları

Son güncelleme: 21.01.2012 09:47
  • aselsan icat - hava yer telsizleri - hava platform telsizleri - kripto cihazları - askeri haberleşme sistemleri - fıllgun cihazı




    Askeri Haberleşme Sistemleri



    Hava Yer Telsizleri

    Taktik sahada hava-yer haberleşmesinin aldatma ve karıştırma gibi tehditlerden etkilenmeden sağlıklı ve etkin bir şekilde yapılabilmesine imkan sağlayan, HaveQuick I ve II frekans atlama özelliğine sahip telsizlerdir.

    4300 Hava-Yer Telsizleri, harekat ihtiyaçlarına göre, MXF-793 Sırt Telsizi, MXF-794 Araç Telsizi ve MXF-795 Sabit Merkez Telsizi konfigürasyonlarindan oluşmaktadır.

    Genel Özellikler
    MXF-793 Sırt Telsizi, MXF-430 Almaç-Göndermeç birimi ve portatif kullanıma uygun aksesuarlardan, MXF-794 Araç Telsizi, MXF-430 Almaç-Göndermeç birimine ek olarak MXF- 752-1A Araç Adaptörü Güç Anfisi birimi ve montaj tablasından, MXF-795 Sabit Merkez Telsizi ise MXF-794 Araç Telsiz birimlerine ek olarak 19'' raf montajına uygun MXF-214-1 Rak Adaptörü Güç Kaynağı biriminden oluşmaktadır



    Hava Platform Telsizleri

    Hava platformlarında telsiz haberleşmesini, elektronik harp tehditlerinden etkilenmeden güvenli ve etkin şekilde yapılabilmesini sağlayan HaveQuick I-II ve SATURN (opsiyonel) frekans atlama özelliklerine sahip bir hava platform telsiz ailesidir.

    Genel Özellikler
    Panel monteli (MXF-483) ve uzaktan kontrollü tip (MXF-484) olmak üzere iki farkli birimden oluşmaktadır. Sağladığı teknik spekler sayesinde kullanıcıya en kötü uçuş ortamında bile kolay ve sorunsuz bir operasyon imkanı verir. MXF-243A Uzak Komuta Kontrol Birimi, MXF-484 hava platform telsizlerinin uzaktan komutası için tasarlanmış olan ve telsizin tüm fonksiyonlarını kontrol edebilen bir cihazdır.


    Arama Kurtarma Sistemi

    AKS-4340 Arama Kurtarma Sistemi, günümüzde ve gelecekte, her türlü muharebe ortamında ve düşman tehdidi altında, hızlı, güvenli ve gizli bir şekilde arama kurtarma operasyonlarını gerçekleştiren komple bir sistemdir.
    Genel Özellikler
    AKS-4340, en son teknoloji ile tasarlanmış olup, eski nesil sistemlerin gündeme getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldırmıştır



    Kripto Cihazları

    Kripto cihazları, bilgi güvenliğini ve her türlü haberleşmenin emniyetli olarak yapılabilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Kripto cihazı kullanarak, ses, veri, fax ve benzeri haberleşmenin içeriğinin üçüncü şahıslar tarafından gözlenmesi ve yetkisiz şahısların gizli bilgilere erişmesi engellenebilir. Kripto cihazlarının sağladığı avantajlar veri güvenliği, trafik analizinin engellenmesi, kimlik belirleme ve doğrulama olarak özetlenebilir.

    ASELSAN Kripto Cihazları Grubu, haberleşme emniyeti ve bilgi güvenliği konularındaki birikimiyle yukarıda bahsedilen hizmetleri sağlayan milli cihazları geliştirmiştir. Bu konudaki araştırma geliştirme çalışmaları günümüz teknolojisi takip edilerek devam ettirilmektedir.

    2060 Demet Kripto Cihazı Taktik saha muhabere sistemlerinde kullanılan 2 ve 4 Mbits/s hızlarındaki E1 linklerinin "GİZLİ" gizlilik derecesine kadar kripto güvenliğini sağlamak üzere tasarlanmış, gerek yazılımı gerek donanımı itibariyle bütünüyle milli bir kripto cihazıdır. Donanım üzerinde gerçeklenen ve UEKAE tarafından onaylı kripto algoritması, kendi kendini silme devresi, cihaza olası müdahalelere karşı koruması, özel silme anahtarı, Elektronik Kimlik Kontrolü, istenildiği zaman el ile (manuel) veya sistem kontrolünde değiştirilebilen kripto anahtarları ile son derece güvenilir bir kripto cihazıdır.

    FILLGUN Cihazı

    ASELSAN 2014 Anahtar/Kod Taşıma ve Yükleme Birimi (2014 FillGun Cihazı), kripto anahtarlarını ve cihaz yazılımlarını taşımak ve cihazlara yükleme yapmak üzere tasarlanmıştır. Bağlandığı terminal ile seri kanaldan asenkron haberleşir. 2014 FillGun Cihazı kripto anahtarlarının veya cihaz yazılımlarının saklandığı 2Mbyte'lık veri alanına sahiptir. Terminale bağlı olmadığı durumda bile 2014 FillGun Cihazında, kripto anahtarlarının ve cihaz yazılımlarının silinmesini sağlayan acil silme anahtarı bulunmaktadır.

    Genel Özellikler

    PCMCIA Kripto Cihazı
    - Sabit ve taşınabilir bilgisayarlar için yüksek kriptografik güvenlik fonksiyonları.
    - Donanım yapılı kripto ile veri Şifreleme /Çözme.
    - Bilgisayarın sabit diskinde dosyaların Şifrelenmesi /Çözülmesi.
    - Askeri ve ticari uygulamalar için yüksek güvenlik fonksiyonları ve veri kriptolama
    - Bilgisayarın sabit diskinde kayıtlı olan çeşitli dosyaların (örn: txt, doc, xls, jpg, mpg,vb.) şifrelenmesi/çözülmesi opsiyonu
    - TÜBİTAK UEKAE onaylı
    - Bilgisayar ve kartın doğrulanması
    - 2013 EKIM ile kullanıcının onaylanması için kişisel kimlik numarası verilmesi
    - Yetkisiz personelin erişiminin engellenmesi
    - Yetkisiz erişim denemelerine ait kayıtların tutulması
    - Yüksek performanslı işlemci ile Şifreleme/Çözme kriptografik fonksiyonlar
    - Kart üzerinde saklanan ve tekrar yüklenebilen yüksek güvenlikli kripto anahtarları


    2041 Ses / Veri Kripto Cihazı
    telli ve telsiz noktadan noktaya haberleşme kanalları üzerinden güvenli ses ve veri iletişimi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Cihaz aynı anda 6 adet veri ve 1 adet ses kanalını desteklemektedir

    Uygulamalar:
    - İşletmeci kanalları üzerinden (EOW-Enginering Order wire) kriptolu ses ve veri haberleşmesi. İşletmeci kanalları MH344T, GRC5211, MT321T ve benzeri R/L cihazlarında bulunmaktadır.
    - X25 bilgisayar ağı kriptolaması. (64kps'e kadar)
#21.01.2012 09:47 0 0 0