Onur savaşı!

Son güncelleme: 09.12.2006 16:01
  • İspanya'da Barcelona, Real Betis ve Valencia ile birlikte doping kullandığı iddiasına maruz kalan Real Madrid kulübü, konuyu onur meselesi yaparak suçlamaları yönelten Fransız Le Monde gazetesine dava açacağını açıkladı.

    Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Monde'un 2 gün üst üste hiçbir delil ortaya koymadan sadece bisiklet sporunda doping skandallarrına adı karışan İspanyol doktor Eufemiano Fuentes'in Real Madrid, Barcelona, Valencia ve Real Betis kulüpleriyle bağlantısı olduğunu iddia etmesinin yankıları devam ediyor.

    Real Madrid kulübünün doktorları, kulübün ''onurunu, adını ve prestijini'' kurtarmak için Fransız gazetesine karşı dava açmaya karar verdi.

    Real Madrid kulübünün doktorlar servisinin müdürü Alfonso del Corral, 12 yıldır kulüpte bulunduğunu ve asla doping olayına rastlamadığını söyledi.

    Her zaman dopinge karşı mücadelede önde gelen isimlerden biri olduğu belirtilen doktor Corral'ın dopingle ilgili sürpriz bir olayı önleyebilmek için Real Madrid'den dopinge karşı mücadele yöntemlerine yönelik daha fazla yatırım yapılmasını istediği ifade edildi.

    Bu arada Real Madrid'de teknik direktör Fabio Capello, ''Doping olayı çok ciddi bir suçlamadır. Bu haberi yazan da yayınlayan da çok dikkatli olmalıdır'' açıklamasında bulundu.

    Le Monde'un doping iddiasına İspanyol spor medyasından sert eleştiri gelirken, geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi ve La Liga şampiyonu Barcelona'nın Teknik Direktörü Frank Rijkaard, suçlamalar için ''bunlar sadece yalan. biz çalışarak başarı elde ediyoruz'' dedi.
#09.12.2006 15:16 0 0 0
  • Her yerde bir olay var yakında bu tür şeyler için UEFA devreye girer..
#09.12.2006 16:01 0 0 0