Anne Keki

Son güncelleme: 10.02.2007 09:20
  • malzemeler

    2 bardak un
    1 tatli kasigi kabartma tozu
    1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
    225 g yumusak tereyagi
    1 1/2 bardak seker
    2 yumurta
    1 bardak yogurt (ya da eksi krema)
    1 bardak irice cekilmis ceviz
    1/4 bardak seker
    2 tatli kasigi tarcin
    1/2 ila 3/4 bardak marmelat
    yapılışı
    Firininizi 175C ye isitin. 23 cm lik kalibinizin icini kati yagla yaglayin ve unlayin. Un, kabartma tozu ve sodasini bir kaseye alip, guzelce karistirin.

    Kekin ortasinda ve ustunde kullanacaginiz cevizli ic icin, ceviz, 1/4 bardak seker ve 2 tatli kasigi tarcini ufak bir kapta karistirin.

    Baska bir kasede 1 1/2 bardak seker ve tereyagini mikserinizin orta hizinda 5 dakika kadar cirpin. Sonra her seferinde yine cirparak, teker teker yumurtalari ekleyin. Mikserinizin hizini yavasa indirip, unlu karisimin 1/3 unu yumurtali karisima katin. Bunun arkasindan --bir yandan cirparak-- sirasiyla yogurdun yarisini, kalan unlu karisimin yarisini, kalan yogurdun tumunu ve kalan unun tumunu ekleyerek hamurunuzu olusturun. Mikseri durdurup, hamurunuzu genis bir kasik ya da spatul ile soyle bir altust edin. Hazirladiginiz kaliba hamurunuzun yarisini dokun. Kasikla ustunu duzledikten sonra marmeladi kasik kasik hamurun uzerine yayin. Cevizli icinizin yarisini serpistirin. Hamurun kalan yarisini bunun uzerine dikkatlice yayin ve yine kasikla duzledikten sonra hamurunuzun uzerini cevizli icin kalaniyla kapatin. Firina surup kekin ortasina batirdiginiz kurdan temiz cikana kadar pisirin.
#09.12.2006 15:35 0 0 0
  • Annemim kekiyse yerim waLLA
#09.12.2006 15:57 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#10.12.2006 19:25 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:20 0 0 0