malzemeler

2 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
225 g yumusak tereyagi
1 1/2 bardak seker
2 yumurta
1 bardak yogurt (ya da eksi krema)
1 bardak irice cekilmis ceviz
1/4 bardak seker
2 tatli kasigi tarcin
1/2 ila 3/4 bardak marmelat
yapılışı
Firininizi 175C ye isitin. 23 cm lik kalibinizin icini kati yagla yaglayin ve unlayin. Un, kabartma tozu ve sodasini bir kaseye alip, guzelce karistirin.

Kekin ortasinda ve ustunde kullanacaginiz cevizli ic icin, ceviz, 1/4 bardak seker ve 2 tatli kasigi tarcini ufak bir kapta karistirin.

Baska bir kasede 1 1/2 bardak seker ve tereyagini mikserinizin orta hizinda 5 dakika kadar cirpin. Sonra her seferinde yine cirparak, teker teker yumurtalari ekleyin. Mikserinizin hizini yavasa indirip, unlu karisimin 1/3 unu yumurtali karisima katin. Bunun arkasindan --bir yandan cirparak-- sirasiyla yogurdun yarisini, kalan unlu karisimin yarisini, kalan yogurdun tumunu ve kalan unun tumunu ekleyerek hamurunuzu olusturun. Mikseri durdurup, hamurunuzu genis bir kasik ya da spatul ile soyle bir altust edin. Hazirladiginiz kaliba hamurunuzun yarisini dokun. Kasikla ustunu duzledikten sonra marmeladi kasik kasik hamurun uzerine yayin. Cevizli icinizin yarisini serpistirin. Hamurun kalan yarisini bunun uzerine dikkatlice yayin ve yine kasikla duzledikten sonra hamurunuzun uzerini cevizli icin kalaniyla kapatin. Firina surup kekin ortasina batirdiginiz kurdan temiz cikana kadar pisirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 579
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:20
sunum için teşekkürler...
NaZ Tarih: 10.12.2006 20:25
ellerine saglik
casper Tarih: 09.12.2006 16:57
Annemim kekiyse yerim waLLA :78: