Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı tel şehriye
8 su bardağı tavuk suyu
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
tuz- karabiber
sosu için:

3 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı badem

Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin.

Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın.

Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip, domatesleri pişirin.

Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın. İçine doğranmış tavuk parçalarını ekleyip,bir taşım kaynatın. Tavuklar piştikten sonra içine içine tel şehriyeyi, kuru naneyi,kekiği,tuz- karabiberi ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kaynatın. Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine bademi ilave edip bademler renk alıncaya kadar kavurun.

Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 517
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:35
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:16
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:03
tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 14.12.2006 23:57
tarif icin tskler