Malzemeler :
1 adet enginar (ayıklanmış)
100 gr. Akdeniz yeşillikleri
20gr kabak
20 gr. patlıcan
1/2`şer adet yeşil, sarı ve kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılarak ince şeritler halinde doğranmış)
1 adet domates (çekirdekleri çıkarılmış ve enine doğranmış)
10 gr. dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı pesto (fesleğen) sos
Zeytinyağı, balsamik sirke

Hazırlanışı :
Pesto sos ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp ayıklanmış enginarı sosla kaplayıp fırında 20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.

Dolmalık biberleri, patlıcan ve kabakları ızgarada ya da 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlanmış teflon tavada diriliklerini kaybedinceye kadar pişirin.

Geniş bir salata kasesine balsamik sirkeyle harmanlanan yeşillikleri koyup üzerine biberleri ve doğranmış domatesleri ilave edin. Ortasına fırından çıkarıp ılıttığınız enginarı koyun. Salatanın üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip servis edebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:53
Ellerine Saglik
refik Tarih: 14.01.2007 11:32
tarifleriniz için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:45
paylasim icin tesekkurler ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 11.12.2006 21:03
Ellerine Saglik