ətin sağlamlıq üçün əhəmiyyəti - bəslənməmizdə ətin yeri - sağlamlıq üçün et istehlakı
Et qida dəyəri yüksək qida maddələrindən biridir. 200 qram ətdə ortamama 30-35 qram zülal vardır.

Ətin içərisində zülaldan başqa fosfor, dəmir və mis ğini madensel duzlar vardır. A və D vitaminiylə B vitamini birləşmələri vardır.

Qaraciyər dəmir və mis mineralları, A və D vitaminləri baxımından olduqca zəngindir.

Et insan qan edər və xüsusilə qan azlığını mane olar.

Et bədəni canlı saxlayar və insana güc verir.

Zehni inkişafa çox faydası vardır.

Köklüyü böyük ölçüdə mane olar.

Ətin digər Faydaları İsə:

1 - Dana əti, toyuq əti və dovşan əti karaciüer və beyinin həzmini asanlaşdırır. Yüngül et isimi verilir.

2 - Qoyun əti ilə mal ətinin bəzi parçalarına yarı yüngül və ya yarı yağlı et isimi verilir.

Bu ətlərin həzmi ağ et həzminə görə daha çətindir.

3 - Kaz əti, ördək əti, qoyun əti və mal ətinin yağlı hissələrinə ağır et isimi verilir. Bunların həzmi çətindir.

götürmə

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1384
favori
like
share