MALZEMESİ
6 tane kuru yufka
İç harcı için;
1 su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
2 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı veya margarin (isteğe göre sıvıyağ da olabilir)

TARİF
Bir tarafa temiz bir sofra bezini serin. Yufkaların üzerine elinizle su serperek iyice ıslatın ve sofra bezinin üzerine yayın. Yufkaların çok dağılıp, parçalanmamasına dikkat edin. Bir tepsinin dibini yağlayın. Sonra da her bir yufkayı bu tepsiye üstüste sererken aralarına kaşıkla eritilmiş tereyağı gezdirin. 3 yufkayı da üstüste koyduktan sonra tam ortasına gelindiğinde toz şekeri ve cevizi serpiştirin. Kalan yufkaları da tek tek serip, üzerine yine erimiş yağdan gezdirin. En üstteki yufkanın da üzerini yağladıktan sonra 175 dereceye ayarlanmış fırında en fazla 25-30 dakika kadar pişirin. Ateş üzerinde de, ocakta da pişirilebilir. Ama ocak üzerinde çevire çevire kızartılır. Bir tarafı piştikten sonra başka bir siniye veya tepsiye kızaran taraf çevrilip, bu arada tepsiye fındık kadar yağ koyulur ve öbür tarafı da kızartılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 537
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:01
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
BoardBeLasi Tarih: 19.12.2006 14:51
ellerine saglik