Petrol ile şifa bulan hastalar

Son güncelleme: 21.12.2006 03:01
  • Azeriler, Naftalan Sağlık Merkezinde 10-12 gün süreyle 'petrol tedavisi' gördükten sonra tamamen eski sağlıklarına kavuştuğunu iddia etti. Pek çok hastalığa iyi geldiği iddia edilen 'Naftalan merhemi' adlı bir de formül geliştirildiği öğrenildi.

    Azerbaycan'ın Naftalan şehrinden çıkan petrolün pek çok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 330 km uzaklıktaki Naftalan şehrinde çıkan petrol pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Çeşitli hastalıklardan muzdarip Azeriler, Naftalan Sağlık Merkezinde 10-12 gün süreyle 'petrol tedavisi' gördükten sonra tamamen eski sağlıklarına kavuştuğunu iddia etti.

    Pek çok hastalığa iyi geldiği iddia edilen 'Naftalan merhemi' adlı bir de formül geliştirildiği öğrenildi. Formülde yüzde 70 oranında Naftalan petrolü, yüzde 18 oranında parafin ve 12 oranında petrolatum bulunuyor.

    Sterilize edici ve ağrı kesici özelliği bulunduğu iddia edilen Naftalan merhemi, Azerbaycan'da deri hastalıklarının yanı sıra ezik ve yanık tedavisinde de kullanılıyor.

    Naftalan Sağlık Merkezi Şube Müdürü Doktor Muradov Hancan, Naftalan merheminin birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirterek "Burada hastalarımızın derilerine petrol sürülerek uygulanabildiği gibi hasta petrol dolu küvete de oturtulabilir.

    Ağrı kesici, iltihap giderici etkileri bulunan Naftalan petrolü, deri, sinir sistemi, eklemler, hareket organları, kulak, burun, boğaz hastalıkları, göz, kadın hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir.

    Naftalan merhemi, hastanın kilo almasına, eritrositlerin artmasına, hemoglobinin belirli oranda çoğalmasına, tansiyonun düzene girmesine de olumlu etkide bulunuyor."

    Hastaların şifa merkezinde tedavi gördüğü sürece alkollü içecekler, çok yağlı ve ekşi yemeklerden, sigaradan kaçınmaları gerektiğini anlatan Muradov Hancan, şöyle konuştu: "Çünkü bunlar Naftalan petrolünün etkisi ile vücutta oluşan reaksiyonların normal seyrini bozmaktadır. Tıp merkezimiz Azeriler kadar yurt dışından en çok Türk, Rus, İranlı, İsveç ve Hollandalılardan da büyük ilgi görüyor"

    Naftalan Sağlık Merkezi'nde tedavi gören Fizuli Askerov, bir buçuk yıldır bel ve diz eklemlerindeki ağrılardan rahatsızlık duyduğunu belirterek "Birçok yerde tedavi görmeme rağmen, bir türlü ağrılardan kurtulamıyordum. Doktorların tavsiyesi üzerine Naftalan Sağlık Merkezine 15 gün önce bastonla geldim. Ağrıların bulunduğu yerlere beyaz ve siyah Naftalan merhemi sürüldü. 10 defa Naftalan küvetine girdim ve artık ağrılardan kurtulmuş durumdayım" diye konuştu.
#12.12.2006 11:29 0 0 0
  • bilmemki nasıl olur
#12.12.2006 11:32 0 0 0
  • bizim şifalı çamurlu sularımız gibi mi yani

    teşekkürler su perisi
#13.12.2006 07:11 0 0 0
  • paylasim icin sagol arkadasim
#21.12.2006 03:01 0 0 0