Malzemeler ;
1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması
1 dilim Bayat Ekmek
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 Kuzu Ciğeri Gömleği
½ demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Yapılışı

Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharatta ekliyebilirsiniz.

Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın.

Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 519
favori
like
share
refik Tarih: 29.01.2007 15:45
güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI
casper Tarih: 26.01.2007 16:49
bende içinde şeftali var sanmoıştım,
teşekkürler superisi
hsnorh Tarih: 25.01.2007 18:44
normal köfte varken...
ne gerek var...