Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
13 su bardağı et suyu
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan nohut
1 fincan kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday

Yapılışı

ayıkladığınız yıkadığınız buğday, çekirdeksiz üzüm, nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. Ceviz içlerini kaynar sudan geçirerek kabuklarını soyun ve çekin. Buğdayı yıkayıp süzün ve üzerine 2.5 lt (13 su bardağı) et suyu ilave edip ateşe koyun. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerinin köpüğünü alın ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın. Bir yandan da fasulye ile nohutu ayrı tencerelerde haşlayıp soğuk sudan geçirin ve sonra süzün. Buğdayı hafif ateşte, fazla karıştırmadan tanelerini ezip kayboluncaya kadar (iki-üç saat) kaynatın. Suyu biraz koyulaşmış (normal çorbadan biraz daha akıcı) olmalıdır. Buğday pişme noktasına geldiği zaman, nohut, fasulye, üzüm, tuz, karabiber, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ilave edin. Sıcak olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 707
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:35
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:14
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:04
abla bence buna bizim orada asure diyolar :20: :20:
BoardBeLasi Tarih: 14.12.2006 23:56
Keşkek yemegini yedimde corbasini hec duymadim :20:

ellerine saglik
NaZ Tarih: 14.12.2006 23:35
bu corbayi hic duymamistim ama güzele benziyor :5:

ellerine saglik
KONAMI Tarih: 14.12.2006 19:19
SU-PERİSİ kızkardeşim...
:76: Mübarek bu nerden aklına geldi ya..
Canım istedi ya..
Allah [c.c] razı olsun..
Yüreğine sağlık kzıkardeşim...
Ben bayılırım buna..
:106: Sağol kızkardeşim