Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

3 su bardağı et suyu

1 tane büyük kuru soğan

1 tane büyük patates

1 tane büyük domates

1 tane büyük havuç

1 tane büyük kabak

4 diş sarımsak

6-7 dal ıspanak

200 gr. kıyma

300 gr. tereyağ

1 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber, kırmızı biber


Hazırlanışı:

Mercimek ayıklayıp, yıkanır. Haşlayıp, süzülür.

Sebzeler küçük, küçük doğranır. Bir tencerede 100 gr. tereyağ eritilir. Önce soğan, sarımsak bir dakika kavrulur. Sonra havuç, patates, kabak ilave edilip üç dakika kavrulur.

Domates ve ince kıyılmış ıspanak ilave edilir. İki su bardağı su ilave edilip sebzeler kısık ateşte pişirilir.

Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğrulur. Minik yuvarlak köfteler yapılır.

Başka bir tencerede yağ eritilir, un kavrulur. Önce mercimek sonra sebzeler en son üç su bardağı et suyu ilave edilir. Kısık ateşte kaynatılır.

Minik köfteler bir tavada tereyağında kızartılıp çorbaya ilave edilir. Köfteler pişince servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:34
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:17
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:02
[COLOR=burlywood]ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 15.12.2006 18:05
tarif icin tskler su perisi