Malzemeler
4 adet yufka
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 kilo ıspanak
kuru soğan
beyaz peynir
kaşar peynir
Çörek otu

Yapılışı
Yumurta, süt ve yağ çırpılır. Yufkalar üstüste konurken aralarına bu karışım pay edilir. En üstteki yufka da bu karışımla ıslatılır.
Ispanak ve soğan kavrularak bir iç hazırlanır ve yufkanın üzerine serilir. Üzerine beyaz peynir ufalanıp bol kaşar peynir rendelenir.
Yufkalar rulo halinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek bütün haliyle pişirildikten sonra dilim dilim kesilerek servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2161
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:14
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
BoardBeLasi Tarih: 19.12.2006 14:51
ellerine saglik