FARE ŞEHRİ

Son güncelleme: 20.08.2007 17:24
  • noimage

    Orjinal Adı: Flushed Away

    Yönetmen: David Bowers - Sam Fell
    Seslendirenler: Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen, Andy Serkis, Bill Nighy, Jean Reno

    Senaryo: Dick Clement, Ian La Frenais, Christopher Lloyd
    Görüntü Yönetmeni: Brad Blackbourn, Frank Passingham
    Müzik: Harry Gregson-Williams
    Kurgu: Eric Dapkewicz, John Venzon
    Tür: Animasyon - Komedi
    Süre: 84 Dk.
    Yapım: 2006 - ABD/İngiltere
    Dağıtımcı: UIP

    Gösterim tarihi: 15 Aralık 2006

    Editörün Notu: Konusu Londra caddelerinin altında geçen bu yeni animasyon komedide Roddy St. James (Hugh Jackman) adlı şımarık sosyete faresinin öyküsü anlatılır.

    Konu: Kensington semtindeki lüks apartman dairesinde refah içinde bir hayat yaşamaktadır. Ancak mutfak evyesinden "düşük hayatı" temsil eden Sid adlı (Shane Richie) lağım faresinin çıkagelmesiyle düzeni altüst olur. Üstelik bu lağım faresi, lüks yaşamın keyfini sürme sırasının kendisinde olduğuna karar vermiştir.

    Roddy bu lağım faresinden yakasını kurtarmak için kendince bir plan oluşturur. Sid'in aklını çelerek girdaba dalış yapmaya ikna etmeye çalışır. Böylece davetsiz misafirini yeniden lağımların arasına yollamayı planlamaktadır. Ancak Sid cahildir ama hiç de göründüğü kadar aptal değildir. Planı ters tepince girdaba kapılan Roddy olur ve kanalizasyon borularından sürüklenerek hiç beklemediği bir anda kendisini yeraltındaki fareler şehrinde bulur.

    Yeraltına inen Roddy orada çok büyük metropolle karşılaşır. Oradaki yeni yaşamında girişimçi ve bağımsız ruhlu cesur dişi fare Rita (Kate Winslet) ile tanışır. Tekrar geri dönebilmesi uzun ve tehlikeli bir macerayı göze almasına bağlıdır. Rita bu konuda her türlü yardıma hazırdır.

    Ancak bunu başarabilmek için Rita ile Roddy'nin öncelikle kötü ruhlu Toad'ın (Ian McKellen) pençesinden kurtulması gerekmektedir. Bir zamanlar Prens Charles'ın faresi olduğu halde sonradan lağımlara düşen, yeraltındaki tüm farelerden nefret eden Toad, onların peşine iki adamı Spike (Andy Serkis) ile Whitey'i (Bill Nighy) takmıştır. Onların başarısız kalması üzerine Fransa'daki gaddar kuzeni Le Frog'u (Jean Reno) devreye sokar. Tek isteği Roddy ile Rita'yı dondurarak yok etmektir.



    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#15.12.2006 07:25 0 0 0
  • Farelerin şirin dünyası, bize benzemişler

    teşekkürler özlem bu şehri bize tahdim ettiğin için
#15.12.2006 07:38 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 17:24 0 0 0