MALZEMELER
Helvası için;
1 paket (500 gram) irmik
1 su bardağı ayçiçeği yağı
4 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık
1 litreden 1 su bardağı az süt
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
Maraş dondurması
Üzerini süslemek için; çikolatalı sos.
YAPILIŞI
İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir.
Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir. Üzerine çikolatalı sos dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1067
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:34
tşk su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:48
güzel tarifin için saol
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:48
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:57
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
refik Tarih: 29.01.2007 15:21
güzel tarifleriniz için teşekkürler SU-PERISI
ozlems_o Tarih: 27.01.2007 04:02
çok güzel bi tarif teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:42
tesekkurler
Serendipity Tarih: 09.01.2007 11:29
harika bir talı tarifi
eline sağlık su perisi
teşekkürler

BoardBeLasi Tarih: 21.12.2006 16:56
tarif icin tskler :2: