MALZEMELER
Helvası için;
1 paket (500 gram) irmik
1 su bardağı ayçiçeği yağı
4 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık
1 litreden 1 su bardağı az süt
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
Maraş dondurması
Üzerini süslemek için; çikolatalı sos.
YAPILIŞI
İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir.
Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir. Üzerine çikolatalı sos dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1091
favori
like
share
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:34
tşk su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:48
güzel tarifin için saol
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:48
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 12:57
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
refik Tarih: 29.01.2007 14:21
güzel tarifleriniz için teşekkürler SU-PERISI
ozlems_o Tarih: 27.01.2007 03:02
çok güzel bi tarif teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 08:42
tesekkurler
Serendipity Tarih: 09.01.2007 10:29
harika bir talı tarifi
eline sağlık su perisi
teşekkürler

BoardBeLasi Tarih: 21.12.2006 15:56
tarif icin tskler :2: