Kahvaltıda meyve yiyin

Son güncelleme: 21.12.2006 02:46
  • noimage noimage noimage

    KIŞ hastalıkların arttığı bir dönem. Bu hastalıkları önlemenin doğal yolu ise bol miktarda vitamin içeren meyveleri sofradan eksik etmemek. Diyetisyen Nurten Budak havuç ve elma gibi meyveler, cilt ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzelerde bulunan C vitamini, vücudun demir gibi birçok besin ögesinden daha iyi yararlanmasını sağlar. Havuç, portakal, mandalina, domates ve kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin kış meyveleridir' diyor.
    BEBEKLERE DE VERİN
    Posalı meyveler de kanda şeker ve kolesterol düzeyinin ayarlanması ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. Potasyum bakımından zengin olan muz ise kalp sağlığının korunmasına ve yüksek tansiyon riskinin azaltılmasına yardımcı. Budak, bebeklere de 6. aydan itibaren taze olarak ve rende ile hazırlanmış elma, portakal, mandalina, şeftali püresi veya suyu verilmeye başlanması gerektiğini, öğrencilerin beslenme çantaları ve sabah kahvaltılarından meyve ve meyve suyunun eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

    noimage noimage noimage
#19.12.2006 09:08 0 0 0
  • casper verdiğin bilgiler için sağol.uygulamaya çalışacağım
#19.12.2006 10:29 0 0 0
  • teşekkürler canım ay bide resimler ne tatlı öle canım karpuz istedi
#19.12.2006 11:42 0 0 0
  • benim kahvaltıda meyve yeme alişkanlıgım yok varsa yoksa çay ama uygulamaya çalışacagım
#19.12.2006 11:59 0 0 0
  • paylasim icin sagol arkadasim
#21.12.2006 02:46 0 0 0