[COLOR=tomato]Londra Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma, insanların stres, depresyon, prostat, diyabet, tansiyon, alerji gibi birçok hastalıktan doğal besin maddeleriyle korunmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. İlaçların içeriğinde bulunan ve hastalığa iyi gelen maddelerin, doğadan sağlandığına dikkat çeken uzmanlar, doğanın bir eczane gibi düşünülmesi gerektiğini belirtti. Araştırma, ilaç kullanmadan doğal besinlerle hastalıklarla mücadele edilmesini desteklemesi bakımından da dünyanın birçok yerinde ilgi görüyor.

Araştırmaya göre, hangi hastalıklara hangi besinlerin iyi geldiği şöyle sıralanıyor:

"Portakal; içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde gribe iyi gelirken, kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek özelliği nedeniyle yaşlılıkta felç ya da kalp krizi riskini azaltıyor.

Acı pul biber; cildin güzelleşmesine yardımcı olurken, cilt hastalıklarından korunmayı sağlıyor. Tarçın; 'e-coli' bakterisinin vücutta yayılmasını engellerken, mideyi düzene sokuyor ve kusmayı engelliyor.
Hardal; barındırdığı 'singrin' maddesi sayesinde, sindirim sistemini düzenliyor ve mide ağrılarını gideriyor.

Nane; içerdiği mentolse sayesinde gribe karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor. Çay olarak tüketildiğinde ise baş ağrısı, stres gibi rahatsızlıkların yanı sıra mide yanmasını da tamamıyla önlüyor.

Avakado; bebeklere başlangıç maması olarak öneriliyor. Barındırdığı yüksek E vitamini, kalbe iyi gelirken, yüksek potasyumu depresyona sebep olan uyuşukluğu engelliyor.

Kayısı; içindeki 'betakarotene' adlı madde sayesinde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfürdioksit ise, astım gibi alerjik hastalıklara iyi geliyor.

Enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar ayrıca, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor.

Muz; barındırdığı yüksek miktarda karbonhidrat ve potasyumla kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlıyor.

Kuru fasulye ve mercimek; diyabet riskini büyük oranda azaltıyor.

Hamsi; Omega-3 yağı zenginliğiyle kolesterol seviyesini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi, dolayısıyla felç geçirme riskini düşürüyor.

Bezelye; prostata yakalanma oranını yüzde 35 düşürüyor. Havuç; kanserli hücre üremesini engellediği için kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor."

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
Garip07 Tarih: 21.12.2006 03:46
paylasim icin sagol arkadasim
SU-PERISI Tarih: 19.12.2006 12:56
Birçok hastalıktan dogal besinler tarafından kurtulabiliriz ama gerçek dogal besini bulursak :20: