Mİlföyden Kafes Böreği

Son güncelleme: 20.04.2007 13:16
  • noimagenoimagenoimagenoimage

    noimage


    Malzemeler:


    2 küçük paket milföy hamuru(16 adet)
    300gr. kıyma
    1 orta boy soğan
    1 yumurtanın sarısı
    1/2 çorba kaşığı salça
    Çörek otu
    Kimyon
    Tuz
    Karabiber
    Zeytin yağı

    Yapılışı:
    Soğanları minik minik küpler halinde doğrayıp pembeleşinceye kadar az yağda öldürüyoruz. Ardından üzerine salçayı, kıymayı, bir tutam kimyonu, yeteri kadar tuzu ve karabiberi ekleyip kıymanın çiğliği gidene kadar kavuruyoruz. Harcı soğumaya bırakıyoruz.

    1- Yumuşamış ve çözülmüş milföy hamurlarımızı el yardımıyla biraz daha genişletip karşılıklı kenarları aynı hizada şerit halinde çiziyoruz(fotoğraftan bakalım anlaması böyle imkansız oluyor).
    2- Çizdiğimiz şeritlerin alt ve üst parcalarını birbiriyle birleştirip sepet şekline getirelim.
    3- Oluşturduğumuz sepetin içine silme dolduracak gibi harcımızdan koyalım. Ve en üstte kalan şeritleri birbirinin üzerine kapanacak şekilde yapıştıralım.
    4- Her şerit için bunu tekrarlayalım. Tüm şeritleri üstüste getirip harcın üzerini kapatalım.
    5- Zeytin yağıyla çok hafif yağlanmış tepsiye aralarında 2 cm. aralık kalacak şekilde dizelim.
    6- Son olarak bir kaç damla zeytinyağı ile çırptığımız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, çörek otunu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim(yaklaşık 25dk.)
#19.12.2006 14:27 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline emegine saglık
#11.01.2007 00:21 0 0 0
  • tarif icin tskler
#11.01.2007 12:38 0 0 0
  • ellerine saglik en kisa zamanda yapacam..
#11.01.2007 19:19 0 0 0
  • harika görünüyor,

    teşekkürler su-perisi
#11.01.2007 20:29 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:16 0 0 0