2 küçük paket milföy hamuru(16 adet)
300gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurtanın sarısı
1/2 çorba kaşığı salça
Çörek otu
Kimyon
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Yapılışı:
Soğanları minik minik küpler halinde doğrayıp pembeleşinceye kadar az yağda öldürüyoruz. Ardından üzerine salçayı, kıymayı, bir tutam kimyonu, yeteri kadar tuzu ve karabiberi ekleyip kıymanın çiğliği gidene kadar kavuruyoruz. Harcı soğumaya bırakıyoruz.
1- Yumuşamış ve çözülmüş milföy hamurlarımızı el yardımıyla biraz daha genişletip karşılıklı kenarları aynı hizada şerit halinde çiziyoruz(fotoğraftan bakalım anlaması böyle imkansız oluyor).
2- Çizdiğimiz şeritlerin alt ve üst parcalarını birbiriyle birleştirip sepet şekline getirelim.
3- Oluşturduğumuz sepetin içine silme dolduracak gibi harcımızdan koyalım. Ve en üstte kalan şeritleri birbirinin üzerine kapanacak şekilde yapıştıralım.
4- Her şerit için bunu tekrarlayalım. Tüm şeritleri üstüste getirip harcın üzerini kapatalım.
5- Zeytin yağıyla çok hafif yağlanmış tepsiye aralarında 2 cm. aralık kalacak şekilde dizelim.
6- Son olarak bir kaç damla zeytinyağı ile çırptığımız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, çörek otunu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim(yaklaşık 25dk.)