Malzemeler:

1/2 kilo hamsi
1,5 kilo iri patates
1/2 domates
1/2 kuru soğan
maydanoz
kırmızı biber
salça
tuz

Hazırlanışı:

Hamsileri iyice temizleyin. Kılçıklarını çıkartın. Patatesleri soyun içlerini dolma olacak şekilde oyun. Hamsileri bir kapta tuzlayın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biberle karıştırın. Zevkinize göre diğer baharatları da kullanabilirsiniz. Eğer hamsilerin tuzu eksik ise bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz. Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin. Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatın ve bir tepsiye dizin.
Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı sürün ve tepsiyi sıcak bir fırına sürün. 20 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 496
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:07
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 02.04.2008 21:56
Ellerine saglik.
kalamış Tarih: 19.12.2006 18:58
ellerine sağlık superisi,nefis yemek yaptığınızı biliyorum mutlaka bu tarifte çok güzeldir