Heinrich Rudolf Hertz Buluşları

Son güncelleme: 22.02.2012 12:00
  • Heinrich Rudolf Hertz neyi icat etti - Heinrich Rudolf Hertz buluşları nelerdir - Heinrich Rudolf Hertz'in Çalışmaları - Heinrich Rudolf Hertz İcatları hakkında
    [h=4]Heinrich Rudolf Hertz neyi bulmuş, neyi icat etmiştir? Heinrich Rudolf Hertz'in çalışmaları, radyo dalgaları ile ilgili buluşu hakkında bilgi.
    Heinrich Rudolf Hertz Fizik profesörü ünvanına sahip Alman bir fizikçidir. 36 yıllık kısa ömründe insanlık tarihi için önemli buluşlara imza atmış bir bilimadamıdır. Heinrich Rudolf Hertz'in en önemli buluşu radyo dalgaları ile ilgilidir. Hertz radyo dalgalarını keşfeden, varlığını ispatlayan bilim adamıdır.
    Radyo Dalgaları; radyo titreşim sayısı ile gerçekleşen elektromıknatıssal dalgalardır. Tel gibi somut bağlantılar kullanmadan, gazyuvarı içerisinde veri taşınmasına olanak tanırlar. Radyo dalgalarını diğer elektromıknatıssal dalgalardan ayıran özellikleri göreceli olarak uzun dalgaboylarıdır.
    Saniye başına titreşim olarak tanımlanan hertz, onun ismi ile anılmaktadır. Hertz; (sembol Hz), frekans (sıklık) birimidir.
    Hertz'in Elektromanyetik alanındaki çalışmaları sırasında yaptığı deney düzeneği aşağıdaki gibidir.
    noimage

#22.02.2012 12:00 0 0 0