TAhinli Baklava

Son güncelleme: 08.02.2008 08:36
  • MALZEMELER;

    kabartma tozu,
    1 yumurta,
    1/2 margarin,
    1su bardagı tahin,
    alabildiği kadar un

    içi için;fındık,fıstık,ceviz isteğe göre..

    şerbeti için;su şeker,limon

    YAPILIŞI:

    un,tahin,margarin,kabartma tozunu ve yumurtayı bir kapta karıştırın.karıştırdıktan sonra 20 dk bekletin..sonra hamuru parçalara ayırıp merdaneyle açın.ve içine iç malzemeyi koyun ve pulo haline getirin.sonra küçük parçalar halinde kesin..ve yağlanmış tepsiye dizin(bu baklava çok ince açılmıyor).şerbetinin yapılışı;suyu bir tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün,ve limon sıkın ve kaynamaya bırakın.fırından çıkmış baklavamızın üzerine dökün..AFİYET OLSUN
#21.12.2006 12:35 0 0 0
  • baklavaya tahin ayrı bir lezzet verir herhalde
#21.12.2006 15:16 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#21.12.2006 15:56 0 0 0
  • tesekkurler sagol
#10.01.2007 08:42 0 0 0
  • paylasimin icin tsklr
#25.01.2007 12:49 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler kardeşim
#29.01.2007 14:25 0 0 0
  • teşekkürler casper
#10.03.2007 11:23 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:47 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:56 0 0 0
  • emegine saglık teşekkürler
#08.02.2008 08:36 0 0 0