MALZEMELER;

kabartma tozu,
1 yumurta,
1/2 margarin,
1su bardagı tahin,
alabildiği kadar un

içi için;fındık,fıstık,ceviz isteğe göre..

şerbeti için;su şeker,limon

YAPILIŞI:

un,tahin,margarin,kabartma tozunu ve yumurtayı bir kapta karıştırın.karıştırdıktan sonra 20 dk bekletin..sonra hamuru parçalara ayırıp merdaneyle açın.ve içine iç malzemeyi koyun ve pulo haline getirin.sonra küçük parçalar halinde kesin..ve yağlanmış tepsiye dizin(bu baklava çok ince açılmıyor).şerbetinin yapılışı;suyu bir tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün,ve limon sıkın ve kaynamaya bırakın.fırından çıkmış baklavamızın üzerine dökün..AFİYET OLSUN

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 947
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:36
emegine saglık teşekkürler
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:56
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:47
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 10.03.2007 12:23
teşekkürler casper
refik Tarih: 29.01.2007 15:25
güzel tarifleriniz için teşekkürler kardeşim
robertokazim Tarih: 25.01.2007 13:49
paylasimin icin tsklr
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:42
tesekkurler sagol
BoardBeLasi Tarih: 21.12.2006 16:56
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 21.12.2006 16:16
baklavaya tahin ayrı bir lezzet verir herhalde :20: