Malzemeler:
3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı file badem, 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ, 1 su bardağı süt veya krema, 1 litre kaynamış et suyu veya su. 1. sos için: Taze fesleğen, zeytinyağı. 2. sos: 1 yk tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber.
yapılışı:
1 yemek kaşığı tereyağını çorba tenceresinde eritin. Unu ekleyip hafif pembe bir renk alana kadar kavurun. Bademi ilave edip bir iki kez karıştırın. Suyu ekleyip tel çırpıcı ile hızlıca karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın.

Eğer süt kullanıyorsanız ılık sütü yavaşça çorbaya ilave edin. Krema kullanıyorsanız kremayı bir kâseye koyun. Çorbadan bir iki kaşık alıp kremayı ılıtın. Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyin. Birinci sosu hazırlamak için fesleğeni robotta incecik kıyın, üzerine biraz zeytinyağı ekleyin. İkinci sos için tereyağını kızdırın, pul biber ilavesiyle 1-2 kez karıştırın.

Çorbayı kâselere alın, üzerlerine soslardan gezdirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 724
favori
like
share
Gönülce Tarih: 27.09.2007 13:21
teşekkürler
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:33
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:18
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:01
sagol
BoardBeLasi Tarih: 09.01.2007 21:50
Ellerine Saglik
çınarcık Tarih: 21.12.2006 19:17
:3:ellerine sağlık arkadaşım