Malzemeler:
750 gr kuzu kuşbaşı et, 3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 4 adet iri patates, 1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış, tuz, karabiber.
Yapılışı
Eti, soğanı ve yağı derin bir tencereye alın.

Orta hararetli ateşte soğanlar sararıp etler de kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.

Sonra sulandırılmış salçayı veya domatesleri ilave edip tekrar 1-2 kez karıştırın.

Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.

Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Yağda hafif kızartın. Kebabın inmesine 20 dakika kala etlerin üzerine koyup 1-2 defa kaynatın.

Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin.

İpucu: Salçayı ilave etmeden önce etlerin bıraktıkları suyu çektiğinden emin olun, böylece yemeğinizin suyu daha berrak olur. Patatesleri kızartırken tam pişirmemeye dikkat edin, tencere eklendikten sonra pişeceklerini de hesaba katıp yarı pişmiş olmalarını sağlayın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 592
favori
like
share
refik Tarih: 11.01.2007 01:26
güzel tarifin için teşekkürler
kuber Tarih: 08.01.2007 16:35
teşekkürler
çınarcık Tarih: 21.12.2006 19:18
:3:ellerine sağlık arkadaşım