MALZEMELER
4 paket kakaolu bisküvi

Kreması için;
Yarım kilo süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
125 gram margarin
--
1,5 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 çorba kaşığı nescafe

Krokan için;
1 su bardağı toz şeker
1 avuç fındık/ceviz

YAPILIŞI
Süt, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilya pişirilir. İçine margarin de ilave edilerek çırpılır. Ayrı bir yerde; süt, krem şanti ve nescafe çırpılır ve önceden pişirilen muhallebiye ilave edilir. Kakaolu bisküviler tek tek süte batırılıp, borcama bir sıra dizilir. Üzerine hazırlanan kremadan dökülüp, tekrar bir sıra süte batırılmış bisküviler dizilir. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır. Şeker eritilir ve fındıkla karıştırılır. Bu karışım folyonun üzerine dökülüp soğutulduktan sonra robotta parçalanır. Muhallebinin üzeri bu krokanla kaplandıktan sonra soğuk olarak servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 628
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:15
sunum için teşekkürler...
robertokazim Tarih: 25.01.2007 13:59
paylasimin icin tskrl
NaZ Tarih: 09.01.2007 03:12
güzel bir tarife benziyor

ellerine saglik
casper Tarih: 08.01.2007 19:55
eminimki çok güzel bir pasta ne yalan söyleyim çok canım çekti :79:,

bi ara isterim senden su-perisi :85:
BoardBeLasi Tarih: 08.01.2007 19:38
paylasim icin tskler