Krokanlı Pasta

Son güncelleme: 10.02.2007 09:15
  • MALZEMELER
    4 paket kakaolu bisküvi

    Kreması için;
    Yarım kilo süt
    2 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    125 gram margarin
    --
    1,5 su bardağı süt
    2 paket krem şanti
    1 çorba kaşığı nescafe

    Krokan için;
    1 su bardağı toz şeker
    1 avuç fındık/ceviz

    YAPILIŞI
    Süt, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilya pişirilir. İçine margarin de ilave edilerek çırpılır. Ayrı bir yerde; süt, krem şanti ve nescafe çırpılır ve önceden pişirilen muhallebiye ilave edilir. Kakaolu bisküviler tek tek süte batırılıp, borcama bir sıra dizilir. Üzerine hazırlanan kremadan dökülüp, tekrar bir sıra süte batırılmış bisküviler dizilir. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır. Şeker eritilir ve fındıkla karıştırılır. Bu karışım folyonun üzerine dökülüp soğutulduktan sonra robotta parçalanır. Muhallebinin üzeri bu krokanla kaplandıktan sonra soğuk olarak servis edilir.
#07.01.2007 14:34 0 0 0
  • paylasim icin tskler
#08.01.2007 18:38 0 0 0
  • eminimki çok güzel bir pasta ne yalan söyleyim çok canım çekti ,

    bi ara isterim senden su-perisi
#08.01.2007 18:55 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • güzel bir tarife benziyor

    ellerine saglik
#09.01.2007 02:12 0 0 0
  • paylasimin icin tskrl
#25.01.2007 12:59 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:15 0 0 0