Un, tuz, yaş maya ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Bu hamurun miktarı, tepsinizin büyüklüğüne göre otuz tane yufka açacak kadar olmalıdır.
1. Otuz tane pazı hazırlayın
2. Bunları tek tek yufka halinde açın.
3. Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı serip üzerine erimiş tereyağını sürün ve kırık ceviz içi serpin. Üzerine ikinci yufkayı serin ve üzerine tekrar tereyağı sürüp, ceviz serpin. Bu işlemi otuz yufka bitene kadar tekrarlayın. En üstteki yufkaya sadece tereyağ sürün.
4. Bu kat kat hamurun bir kenarını tepsinin ortasına doğru katlayıp bastırın.
5. Sağ ve sol kenarını da ortaya doğru katlayıp bastırın.
6. Son kenarı da ortaya doğru katlayıp bastırın.
7. Pişireceğiniz tepsiyi yağlayın.
8. Yağlanan tepsiye aldığınız hamuru yumruk ve parmaklarınızla bastırarak tepsiye yayılmasını sağlayın. Parmak izleriniz hamurun üzerinde belirgin olursa piştiği zaman hoş bir görünüm oluyor.
9. Üzeri kızarana kadar fırında pişirip istediğiniz şekilde dilimledikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 551
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:36
tarif icin tesekkurler
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:58
eline saglik
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:43
teşekkürler
fikret336 Tarih: 22.07.2007 21:51
denemek lazım
duffy78 Tarih: 22.07.2007 16:54
su-perisi teşekkürler verdiğin tarifden dolayı teşekkürler

bu çöreğe ait hale hazırda yapılmakta olan şenlikler bile mevcut safranbolu çıraklar köyüne has bir çörektir

bu yılkda 14. düzenlenecek olan çıraklar çöreği şenliklerine tüm arkadaşları bekleriz

ayrıntılı bilgi için

[email]mail-adresi-yasak@hotmail.com[/email]

adresinden bana ulaşa bilirsiniz
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:08
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 26.03.2007 21:24
ellerine saglik