Burak Turna - NükLeer Darbe

Son güncelleme: 20.05.2009 15:11
  • noimage

    MetaL Fırtına 'nın Yazarından Dewam NiteLiqinde Bir kitap


    Arka Kapak

    Güç onu kendi çıkarları uğruna pervasızca kullanan liderlerin elinde ne hale gelir?Dünya yönetimini ele geçirmek için nükleer savaş planlayan güçler, planlarını uygulamaya koyuyor.. Türk ordusu ve Rus ordusu; Avrupa ordularına, kendi topraklarında ağır kayıp verdiriyor.. Çin, Amerikan topraklarının bir bölümünü işgal ederek, tarihte bir ilke imza atıyor... Dünyanın süper güçleri, Akdeniz sularında birbirine giriyor ve nükleer silahlar ateşlenmek üzere silolarından çıkıyor... Dünyayı yönetmek isteyenlerin 'Nükleer Darbe' planı böylece uygulamaya koyuluyor.. Peki Türk özel askeri timi 'Bölüm 18' bu korkunç planı engelleyebilecek mi?Yazdığı romanlarla dünya gündemine oturan Burak Turna bu kez nükleer silahlara sahip olan ülkelerin bu silahın dünya ülkeleri arasında yayılmasını engellerken, nükleer silahları kullanarak kendi halklarını da baskı altında tuttuklarına işaret ediyor ve Batı ordularının, Doğu orduları karşısında 'başarılı olamayabileceği tezini' işliyor.Nükleer Darbe belki de yakın gelecekte yaşanacakların bir özetini sunuyor.
#07.01.2007 15:17 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım eline saglık
#07.01.2007 15:20 0 0 0
  • tesekkurler
#10.01.2007 13:05 0 0 0
  • teşekkürler Freddy
#10.01.2007 13:34 0 0 0
  • bizimle paylaştığın için teşekkürler freddy
#10.01.2007 14:10 0 0 0
  • te$ekkürLer...
#25.01.2007 10:55 0 0 0
  • ARKADAŞLAR BU NE YAAA ALTI ÜSTÜ NÜKLEER TEHLİKEYİ İNDİRECEĞİM
    ÖNCE ÜYE OL ARKASINDAN EN AZ BİR MESAJIN OLMALI DİYE BİR SAÇMALIK NE YAPACAM BURADA SAMİMİYET KURUP KENDİME MESAJMI YOLLATACAM
    YA BENDE YAKLAŞIK 800 PDF YADA MS READER İLE AÇAN KİTAP VAR
    VE HEPSİNİ OKUDUM
    İSTEYİN BURAYA YOLLAYAYIM
    AMA ÜYE OLMAYI ANLADIKTA BU MESAJ SAÇMALIĞI NEDİR
    PROTESTO EDİYORUM
    2 GÜN ADMİNLERDEN BİRİSİ MESAJ YOLLAMAZSA
    VE ÇIKIYORUM ÜYELİKTEN
    ALLAH ALLAH YAAA SADECE BİR KİTAP İÇİN NEREDEYSE KAF DAĞINDAN SU GETİRTECEKSİNİZ
#06.05.2008 18:47 0 0 0
  • OHH BU KADAR ZAHMET VE VERİLEN LİNKTE KARŞIMA AYNEN ŞU ÇIKIYOR

    An error has occured:
    File not found.

    Go back to try again.


    SAĞOLUN BE
    GERÇEKTEN SANALMIŞ BURASI
    BURADA KALANLARA İYİ EĞLENCELER
#06.05.2008 18:49 0 0 0
  • KARDEŞİM EĞER SEN BİRŞEY İNDİRECEKSEN BUNUN Bİ KARŞILIĞI OLMALI...
    MADEM MEMNUN DEĞİLSİN BİR DAHA UĞRAMAZSIN OLUR BİTER.HERŞEYİN Bİ KARŞILIĞI OLMALI...
#14.06.2008 21:50 0 0 0
  • Link YeniLendi...



    @ erolsehir

    Zamanında Adam Gibi PM Atıp Link öLü DeSeydin YeniLerdik...

    Forumdaki Her Konuyu Anında GöremeyebiLiriz...

    + Senin Gibi Biri GirmeSe de Kaybımız oLmaz...

#14.06.2008 22:02 0 0 0
  • Çok güzel teşekkürler
#16.06.2008 16:28 0 0 0
  • SAGOL KARDEŞ
#28.06.2008 11:24 0 0 0
  • tskler
#28.08.2008 11:05 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • BURAK TURNA "NÜKLEER DARBE"Yİ YAZDI


    Burak Turna adını ilk kez Metal Fırtına romanı ile duyduk Ama sanırım daha önce de yazdığın öyküler vardı ve daha çok fantastik kurgu içeren öykülerdi bunlar, değil mi?

    Burak Turna: Doğrusunu söylemek gerekirse ben doğrudan roman yazmaya başladım. Bu insanlara garip gelebilir ama ne günlük ne de kısa hikayeler yazmadım. Belki bir iki tane Roman benim için yazı anlamında kendimi ifade edebildiğim en önemli alan... Roman, bir dünya demek, sanırım bana çekici gelen ve bağlayan yanı da bu.


    Politik kurgunun başlangıcı Metal Fırtına mı oldu? Bu tür kurgulara ilgi duyuyor muydun? Bu süreç nasıl gelişti?

    Burak Turna: Türkiye'de politik kurgunun başlangıcı Metal Fırtına ile oldu. Hatta yayınevi ile oturup türün adını belirlemeye çalıştık, benim önerim politik kurgu yönündeydi ve en uygun ismin de bu olduğuna karar verdik. Politik kurgulara her zaman ilgi duymuşumdur ama işin politik kısmından çok aksiyon ve şiddet öğeleri ilgimi çekiyor. Çok küçükken, sahile gittiğimizde soyunma odasına kapanır ve saatlerce süper bir kahramanın düzenlediği askeri operasyonları kurgulardım. Ortaokulda, edebiyat hocasının verdiği ödev için bir çatışma hikayesi yazmıştım ve bu hikaye en yüksek notu almıştı. Metal Fırtına'yı yazmaya başladığımda, tabii o zaman ismi bu değildi, işin askeri fantastik yanı beni öyle etkiledi ki, o an kitabın yüz binler satacağını tahmin ettim. İlk taslağı yazdığımda kendimi çok iyi bir şey yapmış gibi hissediyordum ama o haliyle kitapta yapılacak çok şey vardı. O sırada Orkun'a taslağı yolladım ve çok beğendi. Sonra beraber çalışmaya karar verdik ve ortaya Metal Fırtına çıktı. Bu isim de Orkun'a aittir. Yani bu türün ismi bana, kitabın ismi de Orkun Uçar'a ait. Türk edebiyatına yeni bir tür hediye etmiş olduk. Umarım zamanla daha iyi bir noktaya gelir.


    Politik kurguda kendine has üslubunu bulduğunu düşünüyor musun? Bu üslubun bir tanımı var mı?

    Burak Turna: Benim politik kurguya yaklaşımım daha çok aksiyon ağırlıklı. Politik kurgularımı okuyanlar heyecandan yerinde duramıyormuş. Ben de yazarken çok heyecanlanıyorum. Yaşıyorum adeta. Bu türün kendine has bir güzelliği var, daha çok erkek dünyasının duygularını ön plana çıkarıyor. Ancak çok sayıda kadın okuyucum da var. Aslına bakılırsa, savaşçı duygular erkek kadın dinlemeden herkesin içinde olabilir.


    Nükleer Darbe'de içerik olarak Üçüncü Dünya Savaşı'nın devamı olan özellikler taşıyor ama tek başına da okunabilecek bir roman Bize Nükleer Darbe'den söz eder misin?

    Burak Turna: Üçüncü Dünya Savaşı, Türkiye'de yaz mevsiminin ortasında çıkmasına rağmen yüz binin üzerinde sattı ve bütün dünya gazetelerinde haber oldu. Nükleer Darbe'de hızla gelişen Doğu-Batı arasındaki savaşın arka yüzünde yer alan ve tüm insanlıktan saklanan bir gerçeği ortaya çıkarıyorum. Nükleer silahların gölgesinin düşmeye başladığı şu dönemde, herkes bilmeli ki, nükleer silahlara sahip olmak bir insanlık suçudur ve bu silahlara sahip olan ülkelerin de halklarına karşı kullanılmaktadır. Yani insanlığın direncini kıracak bir nükleer darbe planı var ve romanda bunu, geniş bir savaş aksiyonu perspektifinden ortaya koyuyorum Bu açıdan hem devam hem de tek başına rahatlıkla okunabilecek bir kitap.


    Bu romanda dünyanın büyük bir nükleer savaş tehlikesi içinde olduğunu söylüyorsun Metal Fırtına'ların da bir özelliği buydu: Dünyanın ya da Türkiye'nin politik geçmişiyle ilgili birtakım olayların 'gerçekleşeceğini' anlatıyordu. Peki yazar olarak gerçekten bir üçüncü dünya savaşı çıkacağına ve bu savaşta nükleer silahların kullanılacağına inanıyor musun? Gelecek bu kadar karanlık mı?

    Burak Turna: Ben bir yazar olarak gözlem yapıyorum ve olasılıkları ortaya koyuyorum. İyi olasılıklardan bahsetmenin benim için gereği yok, önemli olan kötü olasılıkları tartışıp olmalarını önlemektir. Ben bunun için uğraşıyorum ama tabii tarihin matematiğini değiştirmek kolay değildir. Geçmişe baktığımızda dünya savaşları çıkmış. Yine çıkabilir, hatta olasılık oranı gitgide yükseliyor ve önemli olan Türkiye'nin varlığını esenlikle devam ettirmesini sağlamaktır. Beni besleyip var eden topraklara borcumu, cesaretle doğru bildiklerimi söyleyerek ödemeye çalışıyorum. Her yazar, her türü yazabilir ama hayatının bir döneminde politik hassasiyetlerini de bir şekilde ortaya koymalıdır.


    Bu romanda da Türkler var ve Metal Fırtına'da olduğu gibi yine Amerikalılara karşı savaşıyorlar, Doğu ülkelerinin yanında Üstelik Türk Asker Timi'nin de çok önemli bir görevi var 'Kahramanlar' her zaman Türkler mi olacak?

    Burak Turna: Doğru ama bir konuya dikkat çekmek lazım. Ben romanlarımda anti-Amerikancılık yapmıyorum. Bu tuzak bir kavramdır. Sanki Amerikan halkına karşıymışım gibi gösterilmeye çalışılıyor. Oysa durum tam tersi, Amerikan halkının içinde demokrasi ve insanlıktan yana çok önemli bir oran var ve onlarla aynı saftayız. Dünyanın yaşadığı sorun Amerika sorunundan ziyade, Amerika'nın ekonomi ve politikasını yönlendiren güçlerin yapmaya çalıştıkları şeyi engellemektir. Bu Amerikan halkının da çıkarınadır. Dünya ikiye yarılırken, bizim hangi tarafta duracağımız çok önemli. Doğu ülkeleri hızla kalkınıp Batı hegemonyası için tehdit oluştururken, Türkiye'nin de duracağı yeri iyi bilmesi lazım. Avrupa Birliği gibi içi boş kurumlardan medet ummak bizim genlerimize uymaz bir kere. Avrupa bir gün yok olacak ve inanıyorum ki, Türk'ün adaleti Avrupa toprakları üzerinde yeniden dalgalanacak. Bu nedenle kahraman prototipim Türkler ve Türkler olmaya devam edecek.


    Romanlarını her zaman 'politik kurgu' türünde mi yazacaksın?

    Burak Turna: Politik kurgunun babası olarak tabii ki bu türü yakından takip edip, katkı yapmayı istiyorum. Mesela Metal Fırtına 3 var, henüz ne zaman çıkacağı belli değil ama insanlar şimdiye kadar görmedikleri bir Metal Fırtına konsepti ile karşılaşabilirler.
    Bunun dışında ben bir yazarım, her türde yazabilirim. Çok büyük bir proje yeni yılda okuyucularıma sunulacak. Türü politik kurgunun dışında ama insanlar elinden düşüremeyecek. Türkiye'de yazılmamış bir roman olduğunu söyleyebilirim. Bunun dışında yine çok ses getirecek başka bir romanı hazırlıyorum ama şimdilik ipucu vermeyeyim, yer yerinden oynayacak Onun basım tarihi de henüz belli değil


    Röportaj: Şebnem Atılgan
#17.03.2009 21:56 0 0 0
  • teşekkürler
#20.05.2009 15:11 0 0 0