Malzemeler

1 orta boy lahana

3 su bardağı pirinç

1 su bardağı zeytinyağ

1 su bardağı su

1 demet maydanoz

4 soğan

3 domates

1 limon suyu

1 yemek kaşığı çam fıstığı

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber, nane

Hazırlanışı:

Lahananın dış yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanır.

İnce doğranmış soğan zeytinyağda hafif pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Bir kaç kere karıştırılır.

Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir.Pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur.

Domatesler soyulup blendırdan geçirilir. Kavrulmakta olan pirince ilave edilir. Bir su bardağı su ,şeker,tuz ve karabiber (arzu edilen başka baharatlarda eklenebilir.)Karıştırılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Kapağı kapalı onbeş dakika demlendirilir.Limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü ilave edilir. Karıştırılır.

Lahana yapraklarının sert damarlı kısımları bir bıçakla alınır. Hazırlanan içle arzuya göre uzun veya küçük sarılır. (Zeytinyağlıda uzun tercih edilir.)

Kalan lahana yaprakları bir tencerenin altına serilir.Sarmalar dizilir. Aralara limon dilimlenip konulur.Üstü lahana yapraklarıyla örtülür. Bir su bardağı su eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleriyle ve maydanoz yapraklarıyla süslenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1053
favori
like
share
DREJALI Tarih: 15.09.2008 01:13
bilgi icin tskleer

sarma gibi varmi off
mitocnn Tarih: 08.08.2008 16:58
ELLERİNE SAĞLIIIK
askim.1 Tarih: 28.05.2008 10:30
aaaa gerçekten değişik ve ilginçç tarifleriniz mevcut hepsi için tşk edeiyoruz
COCO Tarih: 29.04.2008 01:20
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:14
SAOLLL TSK
CA-CHALLENGE Tarih: 30.12.2007 16:01
Ellerine Sağlık
oguzhangungor Tarih: 28.12.2007 19:46
Tesekkür ederim ben oğ uzhan
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:20
paylasim icin tesekkurler