[COLOR=tomato]Malzemeler
1 kabak
1 havuç
1 soğan
1 domates
1 çarliston biber
1 patates
1 kaç diş sarımsak
3 su bardağı su
1 su bardağından biraz az un (veya siz daha kıvamlı bir çorba isterseniz daha fazla)
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Bütün sebzeleri, soğanı ve sarımsağı jülyen şeklinde doğrayın. Tencereye 3 su bardağı su koyup pişene kadar haşlayın.

Bir tencerede unu pembeleşinceye kadar tereyağında kavurun. 1 litre suyu yavaş yavaş una ekleyerek karıştırın (eğer topaklanma olursa robotta vs. çekin.)

Bu karışımı haşlanmış sebzelere katın ve karıştırın. Eğer kıvamı sizin için çok katıysa biraz daha su katabilirsiniz.

İsterseniz etsu tablet de ekleyebilirsiniz ben o an olmadığı için kullanmadım. Tuzunu da kattıktan sonra biraz kaynatın. Dereotu ve çekilmiş karabiberler servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1199
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:34
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:17
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:01
tesekkurler