Kilo aldırdığı düşünülen makarna aslında tam bir sağlık kaynağı. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram; makarnanın, dengeli beslenmeyi hedefleyen tüketici grupları için vazgeçilmez gıda maddelerinden olduğunu vurguluyor. Bayram, mineraller ve vitaminler bakımından zengin olan makarnanın faydalarını şöyle sıralıyor: "Sahip olduğu besinsel lifleri sayesinde, bağırsak kanserini engeller. Pişirilmesi sırasında da ağırlığının 2-3 katı kadar suyu bünyesinde tuttuğu için hacmi artıyor ve böylece midede doygunluk hissi veriyor. Ayrıca bir porsiyon makarna yenildiği zaman vücut su da almış oluyor. Bugün İtalya'da makarna pişirmek için yaklaşık 10 bin çeşit reçete varken ne yazık ki Türkiye'de yeterince bilinmiyor ve değerlendirilmiyor."

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
casper Tarih: 11.01.2007 21:49
:84: bayılırım makarnaya,

o zaman ben susadıkça makarna yiyim,

sağol abicim bu haber iyi oldu ,

benden de size bu konu ile ilgili bir uyarı makarna haşladığınız suyu sakın atmayın çorbada yemekte değerlendirin,atarsanız tüm vitaminleri lavabo yemiş olur :85:
ozlems_o Tarih: 09.01.2007 21:10
biraz önce yedim su içmiş gibi oldum

teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 09.01.2007 16:47
makarna yenildiginde su içmiş gibi oldugunu bilmiyordum saol refik sayende ögrendim :20: